BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersinli gazeteciler 'dil' öğreniyor

Mersin Gazeteciler Cemiyeti ile Nem-Dil tarafından başlatılan projeyle, kentte çalışan basın mensupları İngilizce öğrenecek.

Abone ol

Mersinli gazeteciler 'dil' öğrenecek. Mersin Gazeteciler Cemiyeti ile Nem-Dil tarafından hayata geçirilen projeyle birlikte kentte görev yapan basın çalışanlarına 4 aylık bir İngilizce dil eğitimi verileceği bildirildi.

MGC tarafından 'hizmet içi eğitim etkinlikleri' kapsamında gerçekleştirilen ve Nem-Dil Eğitim Merkezi'nce de desteklenen projeye kentte yerel ve ulusal bazdaki basın kuruluşlarında çeşitli görevlerde çalışan yaklaşık 40 basın mensubunun katıldığı kaydedildi. Salı ve Perşembe günleri haftada 4 saat olmak üzere toplamda 4 aylık bir zaman dilimini kapsayacak olan dil eğitimlerininse Nem-Dil Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirileceği bilgisi verildi.

Kurs kapsamında 'Deneme Sınavı'na tabi tutulan gazetecilerin, seviyelerine göre 2 ayrı gruba ayrılacağı, eğitimlerin de buna göre gerçekleştirileceği belirtildi. 1984 yılından bu yana Mersin'de yabancı dil eğitimi verdiklerini anlatan Nem-Dil Eğitim Merkezi Kurucusu Orhan Nomer, 'Dünyayla Konuşacak Bir Diliniz Olsun' sloganıyla yola çıktıklarını ve bu yolda da 26 yıllık bir süreci geride bıraktıklarını anlattı. İngilizce ve Almanca öğrenmek isteyen 7'den 70'e herkese kapılarını sonuna kadar açtıklarını dile getiren Nomer, MGC ile ortak hareket etmelerindeki amaçlarınınsa; halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirebilme çabası içinde olan basın çalışanlarının mesleki gelişimine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

MGC Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rüştü Aydın ise, cemiyet olarak bir yandan sektörel bazda yaşanan sorun ve sıkıntıların aşılması için çaba sarf ederken, diğer yandan da hizmet içi eğitim etkinlikleriyle birlikte kentte görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerine de katkıda bulunmaya çalıştıklarını anlattı. Aydın, dil konusunun en önemli sorunların başında geldiğini ve bunu aşabilme adına da Nem-Dil Eğitim Merkezi ile ortaklaşa hayata geçirilen projenin önemli bir misyon üstleneceğine inandığı da sözlerine ekledi.