BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de tenis kulubü krizi!

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Lütfü Parıltı, yıkım kararı alınan Tenis Kulübü için gereken işlemleri yapmayan belediyeleri suçladı.

Abone ol

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Lütfi Parıltı, Yargıtay tarafından tapusu iptal edilen ve yıkım kararı alınan Tenis Kulübü için gereken işlemleri yapmayan Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir Belediye başkanlarını Anayasal suç işlemekle suçladı. Parıltı, konuyla ilgili olarak gerekli adımların atılması, aksi halinde konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Umut Patiseri’de düzenlemiş olduğu toplantıda Tenis Kulübü ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Parıltı, gazetecilerin sorularına da yanıt verdi. Parıltı, Hazine’ye ait 6 bin 298 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilen kulübün tapusunun Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil edilerek, 10 yıllığına Mersin Tenis İhtisas Spor Kulübü’ne yap-işlet-devret modeliyle devredilen arazinin, kıyı kenar çizgisi içinde kalması nedeniyle Yargıtay kararıyla tapusunun iptal edilerek, yıkımının gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Konunun Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 27 Ocak 2010 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’ne bildirildiğini hatırlatan Parıltı, kanun gereği belediyenin 15 gün içinde yıkımı gerçekleştirerek, Defterdarlık Muhakemat Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi gerektiğini ancak bunun yapılmadığının altını çizdi.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR”

Lütfi Parıltı, “AK Parti, yıkıcı değil aksine yapıcı bir partidir. Bize göre hukukun üstünlüğü her şeyden önce gelir. Yargı bir karar vermişse ihlal edilmesi söz konusu dahi olamaz. Ayrıca ülkemizin imkanlarından tüm halkımızın faydalanması gerektiğini düşünüyoruz. Devletimize ait olan her şeye halkımızla birlikte halk adına sahip çıkmak zorundayız. Tenis İhtisas Spor Kulübü, şehrimizdeki saygın kulüplerden biridir. Üyesi olan kişiler başta olmak üzere çocuklarına ve yakınlarına faydalı hizmetlerde bulunmaktadır. Ancak kamuya ait olan bir yerden sadece üyesi olan insanların değil, halkın tamamının faydalanması gerekir. Örneğin; polise taş atan çocukların buralarda kendilerini geleceğe hazırlamaları, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları bizleri mutlu edecektir” dedi.

“BURASI HERKESİN FAYDALANABİLECEĞİ KAPSAMLI BİR TESİS OLABİLİR”

Bu noktada da arazinin çevresini kaplayan duvarlarla birlikte ruhsatsız ve kanuna aykırı yapılar kaldırılarak halkın faydalanabileceği, farklı sporların da yapılabileceği bir tesis haline dönüştürülmesi önerisini de gündeme taşıyan Parıltı, bunun yanında Tenis İhtisas Spor Kulübü’nün merkez ilçe Yenişehir’de yer alan Menteş Mahallesi’nde yeni bir yer alıp, faaliyetlerini burada sürdüreceği bilgisine ulaştıklarını da anlattı. Bu durumdan hiç kimsenin zarar görmeyeceğini, aksine önerilerinin kabul edilmesi halinde söz konusu tesisten daha fazla kişinin yararlanabileceğini dile getiren Parıltı, taleplerinin dikkate alınmasını istedi.

Parıltı, “Bu konuda üstüne düşen yükümlülüklerini yerine getirmesi gereken Büyükşehir Belediyesi Başkanımız, görevini yapmak yerine; ‘Burayı AK Parti yıktırmak istiyor’ gibi ucuz siyaset yapıyor. Hiç kimse ucuz siyaset yaparak kendine pay çıkartmaya çalışmasın. Macit Özcan, böylesi bir propaganda yürüterek halka kendini şirin göstermek istiyor. Oysaki Sayın Özcan, yargı kararını yerine getirmeyerek; Anayasa’nın 138. maddesini ihlal ederek suç işliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ve Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmesi için göreve davet ediyoruz. Aksi takdirde Anayasa’yı ihlal etmiş olacaklar. Eğer gereken adım atılmazsa konuyu yargıya taşırız” diye konuştu.

“ARTIK BÜYÜKŞEHİR’DE CHP İLE AK PARTİ ARASINDAKİ İTTİFAK SONA ERDİ”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP ile AK Parti arasında daha önce kurulan ittifakı; ‘hata’ olarak nitelendiren Lütfi Parıltı, söz konusu hatanın farkına varıldığını ve 1 Nisan 2010 tarihi itibariyle de CHP ile ittifaktan vazgeçildiğini, bundan sonra CHP tarafından alınacak hiçbir kararın altına imza atmayacaklarını açıkladı. Parıltı, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Bundan sonra aktif ve etkili bir muhalefet ortaya koyacağız ve kesinlikle koalisyon gibi bir yaklaşım içine girmeyeceğiz. Artık o dönem kapandı ve kendimize yeni bir sayfa açtık.”