BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Mersinde limon fiyatları yükseldi

Yüzde 70'den fazlasının gerçekleştiği Mersin'de, limonun bahçedeki satış fiyatının 90 kuruşa kadar arttı.

Abone ol

Türkiye'nin narenciye üretiminin yüzde 70'den fazlasının gerçekleştiği Mersin'de, limonun bahçedeki satış fiyatının 90 kuruşa kadar yükseldiği bildirildi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 20 bin dönüm arazide limon üretimi yapıldığını, mart ayı sonuna kadar devam edecek hasattan 80 bin ton rekolte beklediklerini söyledi.

Can, limonun geçen yıl dalında 40-50 Kuruştan alıcı bulduğunu, bu yıl ise hasatla birlikte düşük seyreden fiyatların son haftalarda 90 kuruşa kadar yükseldiğini belirterek, “Bu yükselişte ihracatın artması ve tanıtımın etkisi büyük oldu. Bunun yanı sıra bazı üreticilerin hasatla birlikte piyasada oluşan arz fazlalığını dikkate alarak ürününü daha sonra satmak üzere yatağa bırakmasının da etkisi oldu” dedi.

Türkiye limon üretiminin, ihtiyacı karşılayabildiği gibi ihraç edilebilecek seviyede olduğunu belirten Can, limon ithal edilmediği takdirde üreticinin her sezonda yüzünün güleceğini kaydetti.

Gribal enfeksiyonlardan korunmada başta limon olmak üzere bol narenciye tüketilmesinin yararlı olacağının uzmanlarca sık sık dile getirildiğine dikkati çeken Can, “son günlerde ülkemizde de artış gösteren Domuz gribi de dikkate alınarak C vitamini deposu narenciyenin tüketimi, doğal ve sağlıklı bir yöntem olarak teşvik edilmelidir. Çünkü narenciye ürünleri gribal rahatsızlıklara karşı ilaç kadar etkilidir ve bu bilimsel olarak da katlanmıştır” dedi.