BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.493,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de gül festivali yapıldı

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, 'Akdeniz Gül Açıyor' sloganıyla bir festival düzenledi.

Abone ol

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, 'Akdeniz Gül Açıyor' sloganıyla bu yıl ilk defa organize edilen 'Dikilitaş Gül Festivali', renkli görüntülere sahne oldu.

İlçede üretilen güllerin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen festival kapsamında Özlem Özdil de sahne alırken, etkinlik için özel olarak hazırlanan 10 bin adet gül ise kısa sürede tükendi.Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, festival öncesinde başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte Hastane Caddesi üzerinde yer alan esnafa ve caddede yürüyen vatandaşlara kırmızı gül dağıtarak, festivale katılmaları konusunda çağrıda bulundu. Kendisine iletilen sorun ve sıkıntıları da dinleyip, istek ve talepleri de not alan Türk, sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulacağı sözünü verdi. Ardından Dikilitaş'taki festival alanına geçen Türk'e burada Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner de eşlik etti. Yoğun ilginin gösterildiği organizasyon için özel olarak hazırlanan 10 bin gül, kısa sürede tükenirken, vatandaşlar dağıtılan gülleri alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Festivalin açış konuşmasını yapan Fazıl Türk, kentte ilk kez düzenlenen festivalle birlikte Mersin ve Dikilitaş'ın artık güllerle anılacağını ifade ederek, bununla birlikte gül üreticilerinin de yüzlerinin bir nebze güleceğini kaydetti. Türk, “Halklar mozaiği olan Mersin, farklı dil, din ve kültürden insanımızın barış ve hoşgörü içinde yaşadığı bir kent. Gül festivalimiz de bu kardeşliğin, barışın ve bir arada yaşamın güzel bir ispatıdır. Ben Mersin'i, her renkten çiçeğin yeşerdiği bir gül bahçesine benzetiyorum. İşte bu nedenle festivalimizin sloganını da 'Akdeniz Gül Açıyor' olarak belirledik” dedi.

Mersin'in gül yetiştiriciliğiyle birlikte yeni bir kimlik kazanacağının altını çizen Türk, festivalin geleneksel hale getireceğini, etkinlikler sayesinde insanların ilgi ve dikkatini Dikilitaş güllerine çekeceklerini belirtti. Birçok Mersinlinin, Dikilitaş'ta gül üretildiğinden bile habersiz olduğunu vurgulayan Türk, “Yerel yönetimlerin görevlerinden biri de kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına renk ve canlılık katmaktır. Belediye olarak, proje ve hizmetlerimizi önce halkımıza soruyor ve danışıyor, sonra yaşama geçiriyoruz. Nitekim gül festivalimiz de bu anlayışın bir sonucudur” diye konuştu. Türk, konuşmasının ardından kürsüden inerken, Dikilitaşlı çocuklar, 'Köyümüze oyun alanı isteriz' yazılı bir döviz taşıdı.

Başkan Türk de çocuklara, taleplerinin en kısa zamanda değerlendirileceği sözünü verdi. Daha sonra Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri sundu. Son olarak sahne alan Özlem Özdil ise festivale katılanlara hareketli anlar yaşattı. Özdil'in seslendirmiş olduğu birbirinden hareketli parçalara katılımcılar kimi zaman hep bir ağızdan eşlik etti, kimi zaman da omuz omuza halaylar çekip çifte telli oynadı. Konserin ardından Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca, Özlem Özdil'e festivale katkı ve katılımlarından dolayı bir 'Teşekkür Plaketi' takdim etti. Festival, havai fişek gösterisiyle son buldu.