BIST 9.150
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Mersin'de dört metrelik köpekbalığı yakalandı

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde balıkçılar, Akdeniz açıklarında 4 metre uzunluğunda, 500 kilo ağırlığında köpekbalığı yakaladı.

Abone ol

Erdemli Balıkçı Barınağı'ndan dün akşam saatlerinde avlanmak için Akdeniz sularına açılarak 2 milde ağ atan balıkçı 50 yaşındaki Mehmet Kertmen ve 3 arkadaşının ağına dev bir köpekbalığı takıldı.

30 yıldan bu yana balıkçılık yapan Mehmet Kertmen'in ağına takılan dev köpekbalığı, Balıkçı Barınağı'na getirildiğinde vatandaşların büyük ilgisini çekti. Barınaktaki dev köpekbalığını gören vatandaşlar cep telefonlarıyla fotoğraf çekti.


'TEKNEYE VİNÇLE ALABİLDİK'

Köpekbalığını yakalayan balıkçı Mehmet Kertmen, ağına takılan köpekbalığının insanlar için tehlikeli olduğunu belirterek, daha önce de birçok kez köpekbalığı yakaladığını, ancak bu balığın diğerlerinden büyük olduğunu kaydetti. Köpekbalıklarının Kıbrıs halinde daha çok para ettiğini söyleyen Kertmen, "3 arkadaşımız ile birlikte avlanmaya gittik, ağ serdik, ağı toplarken köpekbalığı takıldığını gördük. 4 metre uzunluğundaki ve yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki köpek balığını tekneye vinçle güçlükle yükledik. İnşallah bu kısmet bize biraz faydalı olur" dedi.

NESLİ TÜKENMEKTE OLABİLİR

Erdemli Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın ise bu tür köpekbalıklarının balıkçı ağlarına takıldığını fakat uzun bir süredir böylesine büyük bir köpekbalığının ağlara takılmadığını söyledi. Bir vinç yardımıyla balıkçı aracına konularak sergilenmek üzere Ankara Balık Pazarı'na götürülen köpekbalığının, denizlerde nadir görülen ve nesli tükenmekte olan 'Güneşlenen köpekbalığı' olduğu tahmin ediliyor.

45937_49372_18032014112950_4.jpg