BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin Valisi Güzeloğlu görevine başladı

Valiler Kararnamesi ile Samsun'dan Mersin'e atanan Vali Hasan Güzeloğlu, yeni görevine başladı.

Abone ol

Güzeloğlu için Valilikte resmi tören düzenlenirken, kendini karşılamaya gelen yaklaşık 200 kişiyle tek tek tokalaşan Güzeloğlu, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

Güzeloğlu, Mersin Valiliği girişinde kalabalık bir grup eşliğinde karşılandı. Aracından inen ve yöresel kıyafetler giyen iki küçük çocuğun sunduğu bir demet gülü kabul eden Vali Güzeloğlu, daha sonra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Jandarma Komutanı Ünal Ayvazoğlu ile tokalaştı.

Güzeloğlu, daha sonra kendisini karşılamaya gelen ve yaklaşık 40 metre boyunca sıraya giren diğer protokol üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu, sendika ve siyasi parti temsilcileriyle selamlaştı, ayak üstü sohbet ettikten sonra makamına geçti.

Burada da tebrikleri kabul eden Vali Güzeloğlu, gazetecilerin sorularına da yanıt verdi. Mersin'i; 'Akdeniz'in incisi ve medeniyetler beşiği' olarak nitelendiren Güzeloğlu, Mersin'e atanmanın ve kentte vali olarak görev yapmanın onurunu yaşadığını belirterek, kentin Türkiye'nin en önemli ticaret ve lojistik merkezi olduğunu, bununla birlikte Mersin'i daha iyi bir geleceğe taşıyabilme adına çaba sarf edeceğini kaydetti.

Bunu yaparken de seçilmiş ve atanmışların yanı sıra tüm kamu çalışanlarıyla birlikte ortak hareket edip, aynı heyecanı paylaşacaklarını anlatan Güzeloğlu, “Mersin'in geçmişten bugüne ülke ekonomisinde, Türkiye'nin kalkınmasında ortaya koyduğu büyük çaba ve katkıları, daha iyi ve güzel bir çerçeveye taşıyabilmenin heyecanı içinde olacağız” dedi.

En önemli sorumluluklarının Mersin'in en ücra köşesine kadar hizmet götürmek olacağını dile getiren Hasan Güzeloğlu, kent insanının yaşam kalitesini yükseltmenin yanında beklentilerini de karşılayabilmek için çaba sarf edeceklerini belirtti. Güzeloğlu, “İnsan haklarına saygılı, hukuka dayalı, şeffaf, katılımcı, hesap verir ve sorgulanabilir bir bakış açısıyla yönetimi gerçekleştireceğiz.

Sosyal devletin gereklerini yerine getirirken, buna yönelik beklentileri de karşılamak, her düzeyde ülkenin kalkınmasında Mersin'in kalkınmasını da eş zamanlı planlamanın ve tüm bunları da hayata geçirmenin düşüncesi içinde olacağız. İnanıyorum ki, bugüne kadar ortaya konulan, başarılı hizmet ve yatırımlara konu olan çizgi, bugünden ileriye daha iyi bir geleceğe taşınacaktır. Bunda en büyük güvencemiz; Mersinliler olacak” diye konuştu.

Kent insanıyla yakın ve sıcak ilişkiler kuracaklarını vurgulayan Güzeloğlu, karşılıklı iletişim ve etkileşim içinde yönetimi hayata geçirip bu anlayışla da beklentileri karşılamaya çalışacaklarını, bu anlamda da Mersin'de olmaktan ve kentte vali olarak görev yapmaktan büyük bir onur ve memnuniyet duyduğunun altını çizdi.

Kendisine gösterilen ilgi ve sıcak karşılamanın kendisini mutlu ettiğini de sözlerine ekleyen Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Mersin'e atanmadan önce de kentle ilgili yeterli bilgi sahibiydim. Mersin'e yakın bir coğrafyada Karaman'da görev yapmanın avantajını taşıyorum. Mersin'in, ülke ekonomisine katkısının da bilincindeyim ve bunun daha da ileriye taşınması sorumluluğunu kendimde hissediyorum.”