BIST 9.742
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,88
HABER /  POLİTİKA

Merkez sağda ittifak olacak mı?

Ankara'da bir nikah sağda ittifak iddialarında adı geçen Cindoruk ve Kurtulmuş'u biraraya getirdi.

Abone ol

Genel seçim öncesi sağda AK Parti'ye alternatif yaratmak için üç partinin ittifak yapacağı söylentilerine ilk yanıt DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’tan geldi.

Cindoruk, “İttifak için bir şey söylemem için çok erken. Bir birleşme olacaksa da kökleri DP'de olur” dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski DYP İzmir Milletvekili Kutlu Şenbaş'ın oğlu Vedat Şenbaş ile Yeşim Kaygusuz'un nikah şahitliğini yaptı. Nikah Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve yeni parti kurmak için kolları sıvayan Numan Kurtulmuş’u da bir araya getirdi.

Nikah şahitleri DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski bakanlardan İsmet Sezgin ile eski Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kıydığı nikaha, çok sayıda siyasetçi ve davetli katıldı.

Nikaha gelişinde gazetecilerin “seçim ittifakına gidecek misiniz” sorusunu yanıtlayan Cindoruk, seçimlere uzun bir süre olduğunu belirterek, “İttifak için bir şey söylemem için çok erken. Bir birleşme olacaksa da kökleri DP'de olur” dedi.

Seçimlere bir yıldan az bir zaman kala, sağda AKP'ye alternatif yaratmak için başlatılan siyasi arayışlar kapsamında Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Türkiye Partisi arasında seçim ittifakı yapılacağı konuşuluyor.