BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası'ndan yeni döviz hamlesi

Merkez Bankası, faiz artırım kararının ardından dövizdeki hareketliliğe yönelik yeni bir hamle yaptı. Merkez Bankası, Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvimi güncelledi. Döviz satım tutarı 6,15 milyar dolardan 8 milyar dolara ulaşabilecek. 2018 boyunca döviz satım tutarının ulaşabileceği üst sınır 10 milyar dolar olarak belirlendi.

Abone ol

Merkez Bankası'ndan dövize ikinci müdahale geldi. Faiz artırımının ardından tekrardan yükselişe gelen döviz piyasası için Merkez Bankası döviz satım pozisyonunu artırdı. Bu müdahalenin ardından gün içerisinde 4.78'e kadar yükselen dolar akşam saatlerinde gevşeyerek 4.60 seviyelerine kadar geriledi.

TCMB'den yapılan yazılı açıklamada, "2018 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleştirilecek Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvim güncellenmiştir. Anılan dönemde ihaleler yoluyla oluşacak vadeli döviz satım pozisyon tutarı mevcut 6.15 milyar dolardan 8 milyar dolara ulaşabilecektir" denildi.

Açıklamada ayrıca 2018 yılı boyunca vadeli döviz satım pozisyon tutarının ulaşabileceği üst sınırın ise 10 milyar dolar olarak belirlendiği de açıklandı.

DOLARIN ATEŞİ DÜŞTÜ

Merkez Bankası'nın ikinci hamlesiyle birlikte 4.50'li seviyelerden 4.80'lere dayanan dolar bir kez daha Türk lirası karşısında değer kaybetmeye başladı. Dolar şu sıralar 4.69 seviyelerinden işlem görüyor.

Merkez Bankası dün aldığı kararla da, Geç Likidite Penceresi faiz oranını 300 baz puan artırarak 16.5 seviyesine çıkarmıştı.

Dolar ne kadar oldu düşüş sürer mi son dolar fiyatı

Rubin'in dolar tweet'i ortaya çıktı ortalık karıştı!