BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası'dan flaş enflasyon açıklaması

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu-PPK'nın en son toplantı notlarının özeti yayınlandı. Özette çekirdek enflasyona ilişkin bölüm dikkat çekti.

Abone ol

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı özetinde, küresel para politikalarındaki normalleşmenin başlaması ile birlikte oynaklıklarda gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde geniş faiz koridoruna duyulan ihtiyacın azalabileceği belirtildi.

PPK özetlerinde öne çıkan başlıklar şöyle:

- Çekirdek enflasyon göstergelerinin bir süre daha yüksek seviyelerini korumasının bekleniyor.

- Döviz kuru hareketlerinin gecikmeli etkileri enflasyonu olumsuz etkilemeye devam ederken petrol fiyatlarındaki düşüş bu etkiyi sınırladı.

- Son çeyrekte iç talebin büyümeye ılımlı düzeyde katkı vermesi beklenmekte..

- Sadeleşme kapsamında atılacak adımların niteliği ve hızı küresel ve yurt içi piyasalardaki oynaklıkları etkileyen unsurlara bağlı.

- Hedefin üzerindeki enflasyonun beklentilere etkisi ve ücret artışlarındaki ivmelenme ekonomi genelinde fiyatlama davranışlarının yakından takip edilmesini gerektirmekte.

- Küresel para politikalarındaki normalleşmenin başlaması ile birlikte oynaklıklarda gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde geniş faiz koridoruna duyulan ihtiyaç azalabilir.