BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası faiz kararı ne yapacak?

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu-PPK yeni faiz kararını 22 Nisan Çarşamba günü açıklayacak.

Abone ol

Piyasalar bu hafta Merkez Bankası'nın Çarşamba günkü toplantısına kilitlendi. 

Küresel pay piyasaları, geçen haftanın son işlem gününde güçlü satış baskısı altında kalırken, yatay bir seyir izleyen yuriçi piyasalar yeni haftada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu-PPK kararlarını takip edecek.

Yurtiçinde bu hafta gerçekleştirilecek PPK toplantısı öncesinde, geçen hafta BIST 100 endeksi genel olarak yatay bir seyir izlerken, dolar/TL 2,68'in hemen üzerinde dengelendi.

Analistler, BIST 100 endeksinin döviz kuru hareketlerine duyarlı bir seyir izlediğini hatırlatarak, bu nedenle PPK kararlarının başta bankacılık sektörü olmak üzere endeksin yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

FAİZİN DEĞİŞMESİ BEKLENMİYOR

Uzmanlara göre, faizin değişmesi beklenmiyor. TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemiş ve politika faizini yüzde 7,50'de, faiz koridorunun üst bandını yüzde 10,75'te, alt bandı ise yüzde 7,25'te bırakmıştı.

merkez bankası dolar kuru için ne yapacak.jpg

İLAVE TEDBİRLER OLABİLİR

Öte yandan TCMB, 14 Nisan'da yaptığı duyuruda, gelecek hafta yapılacak PPK toplantısında, döviz depo piyasası faiz oranlarında ölçülü bir indirimin ve Türk lirası zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artışın gündeme alınacağını açıklamıştı. Duyuruda, ayrıca toplantıda gerekli görülmesi halinde finansal piyasalardaki istikrarı destekleyici yönde ilave tedbirlerin de ele alınabileceği ifade edilmişti.

MERKEZ BANKASI SÜRPRİZ YAPAR MI?

Erste Securities İstanbul Başekonomisti Nilüfer Sezgin ve Oyak Yatırım Menkul Değerler Başekonomisti Mehmet Besimoğlu, 22 Nisan'daki Merkez Bankası toplantısından beklentileri yorumladı.