BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,64
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası enflasyona savaş açtı

Merkez Bankası enflasyonu düşürmek için her yol denenecek. Paranın patronu Erdem Başçı, para politikalarıyla ilgili mesajlar verdi.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, parasal sıkılaştırmayı enflasyonu yüzde 5 oranına indirine kadar uygulayacaklarını söyledi.

Başçı, enflasyonu indirmek için ellerinden geleni yaparken, bankacılık sektörüne zarar vermeyeceklerini de vurguladı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 'Altın ve Mücevher Zirvesi 2012'ye katıldı. İstabul Altın Borsası (İAB) ve Denizbank tarafından tertip edilen zirvenin açılışında konuşan Başçı, kurum olarak ekonomik krize karşı aldıkları önlemleri anlattı.

Kura bağlı olarak durgunluğun arttığı 2011 Ağustos ayından evvel aşırı kredi artışları ve borçlanmaya karşı sıkılaştırmaya gitmediklerini, makro ihtiyati tedbirler aldıklarını belirtti. Ağustos sonrasında ise makro ihtiyati tedbirlerin yanında parasal tarafta sıkılaştırmayı devam ettirdiklerini aktardı.

Erdem Başçı, "Parasal sıkılaştırma fiyat istikrarı için gerektiği kadar yapılacak, yani enflasyonu yüzde 5 oranına indirine kadar. Ne kadar yapılacak? Gereken miktarda yapacak. Ne kadar güçlü olacak? Koridora göre olacak gereken zamanda yapılacak. Enflasyonu indirmek için gerekeni yapacağız ama bunun yanında bankacılık sektörüne zarar vermeyeceğiz." dedi.