BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.428,90
HABER /  DÜNYA

Merkel'in partisi son 6 yılın en dibinde

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisinin oyları son altı yılın en düşük seviyesine geriledi. Emid araştırma kuruluşu tarafından yapılan araştırmaya göre CDU/CSU, Ekim 2011'deki oy oranına geldi.

Abone ol

ALMANYA'yı dört yıllığına yönetmek için dörtlü koalisyon görüşmelerini yürüten Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi CDU (Hristiyan Demokrat Parti) ile ‘kardeş parti'CSU'nun (Hristiyan Birlik Partisi) toplam oyları son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Almanya'da, 24 Eylül'de yapılan genel seçimlerde CDU/CSU yüzde 32.9 oranında oy alırken, son ankette yüzde 30 dolayında destek gördüğü belirlendi. Emid araştırma kuruluşu tarafından yapılan araştırmaya göre CDU/CSU, Ekim 2011'deki oy oranına geldi. Kamuoyu araştırmaları Jamaika koalisyon görüşmelerinin CDU/CSU'ya oy kaybettirdiğini ortayı koydu.

Araştırmaya göre, SPD'nin genel seçimlerden sonra muhalefette kalmayı tercih etmesi bu partiye iki puan kazandırırken, son ankette SPD'nin (Sosyal Demokrat Parti) oy oranı yüzde 22 olarak belirlendi. Yeni Jamaika koalisyonunun ortaklarından FDP (Hür Demokrat Parti) oy oranını bir puan arttırarak yüzde 11'e yükseltirken, Cem Özdemir'in eş başkanı olduğu Yeşiller Partisi bir puan düşerek yüzde 10'a geriledi. Irkçı parti AfD ise oylarını bir puan arttırarak yüzde 13'e yükseldi.