BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.490,39
HABER /  DÜNYA

Merkel'i hacklediler telefon ve kredi kartı bilgileri çalındı

ALMANYA'da bilgisayar korsanları hükümet ve siyasilerin başına bela oldu. Başbakan Angela Merkel dahil yüzlerce siyasetçinin telefon numaraları kredi artı bilgileri hacklendi.

Abone ol

ALMANYA'da bilgisayar korsanlarının, Başbakan Angela Merkel dahil yüzlerce siyasetçinin kredi kartı bilgilerinden telefon numaralarına kadar kişisel verilerini ekranlara gönderdiği bildiriliyor.

Bir sözcü, yerel medyada yer alan bu haber üzerine Almanya'nın siber savunma kurumu olan BSI'nin bu sabah toplandığını söyledi. Söz konusu siyasetçiler arasında aşırı sol Linke Parti'sinin parlamento alt kanat sözcüsü Dietmar Bartsch'ın da bulunduğu bildiriliyor.

Haberi internet sitesinde veren Rheinische Post gazetesi, Merkel ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in de korsanların kurbanı olduğunu belirtti.

Haberde, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi hariç tüm diğer partilerin bilgi hırsızlığından etkilendiği belirtiliyor. Bild gazetesi de korsanların, hükümetin güvenlikli internet şebekesine giremediklerini, BSI kaynaklarına dayanarak duyurdu.

Reuters'e konuşan BSI sözcüsü, ulusal siber savunma kurumunun, iç ve dış istihbarat organları ve diğer ilgili federal kurumların bu durum karşısında yapılacakları koordine etmek üzere toplandığını söyledi.

ARD televizyonu da, açıklanan verilerin ilk incelemesini yapan gazetecilerin, herhangi bir suç unsuruna rastlamadıklarını duyurdu.