BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  DÜNYA

Merkel'den Türk vatandaşları için vize açıklaması!

Türk vatandaşlarına uygulanan vizede kolaylık sağlanabileceği sinyalini veren Merkel, “Bazı adımları hızlı atabiliriz" dedi.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Pazar günü yapacağı Türkiye ziyareti öncesinde Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine (FAZ) verdiği röportajda, Türkiye'ye güvenli ülke statüsü verilmesinden yana olduğunu belirtti.

Haberde Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne aday bir ülke olduğunu hatırlatarak, aday bir ülke olarak güvenli ülke statüsüne sahip olmayan tek ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yaptı.

GÜVENLİ ÜLKE STATÜSÜ VERİLMEMESİ YANLIŞ OLUR

Türkiye ziyareti öncesinde Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine (FAZ) verdiği röportajda Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Tabii ki Türkiye'de insan haklarına saygı ya da Kürtlerin durumu bizi kaygılandırmaya devam ediyor, yine de, Türkiye'ye bu statünün verilmemesinin prensipte yanlış olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türk vatandaşlarına uygulanan vizede kolaylık sağlanabileceği sinyalini de veren Merkel, vize zorunluluğunu her zaman geri dönüş anlaşması ile ilişkilendirdiklerini, anlaşmanın da yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, “Bazı adımları hızlı atabiliriz" dedi

KARŞILIKLI ÇIKARLAR SÖZKONUSU

Türkiye ile karşılıklı çıkarların dengelenmesinden bahseden Merkel, "Biz mülteci hareketini organize ederek, kontrol altına almak istiyoruz, Türkiye de yükün hafifletilmesini istiyor" dedi.

Merkel, Avrupa için çözümler üzerinde uğraştığına vurgu yaparak, her şeyden önce Türkiye ile Yunanistan arasındaki AB sınırını etkin bir şekilde korumaya çalıştığını belirtti.
Almanya'nın Suriye'deki savaşı bitirmek için daha etkin rol almasının gerektiğini kaydeden Merkel, "Savaşı bitirmek için Avrupa düzeyinde, ama aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve diğer bölgesel aktörlerle de her şeyi devreye sokmalıyız" dedi.