BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  DÜNYA

Merkel'den kızdıracak açıklama

Almanya Başbakanı Angele Merkel Suriye'de uçuşa yasak bölge fikrine sıcak bakmıyor.

Abone ol

Fransa, Suriye'de Ankara'nın ortaya attığı “uçuşa yasak bölge” fikrine yeşil ışık yakarken, Almanya Başbakanı Angele Merkel'den ret yanıtı geldi.

Merkel Suriye'nin kuzeyinde mülteciler için oluşturulacak bir güvenli bölgenin mültecileri katliam riskiyle karşı karşıya bırakacağını söyledi.

MERKEL ENDİŞELİ

El Arabiya'nın haberine göre Berlin'de partisinin milletvekilleriyle görüşen Merkel, Suriye'nin kuzeyinde kurulacak bir güvenli bölge konusunda endişeli olduklarını açıkladı. Srebrenica'da katledilen 8 bin Müslümana atıfta bulunarak, “Güvenliği garanti altına alamazsak ortaya Srebrenica'dan daha kötü bir durum çıkar” dedi.

PARİS BU FİKRE SICAK BAKIYOR

Buna karşılık Fransa Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Paris'in Suriye'nin kuzeyinde mültecilerin yaşayabileceği uçuşa yasak bölge talebine olumlu yaklaştığı kaydedildi.

Açıklamada Cumhurbaşkanı François Hollande'ın sözleri hatırlatılarak, “IŞİD ve rejim güçlerinin dışındaki tüm kuvvetlerin katılımıyla oluşturulacak uçuşa yasak ve mültecilerin gelerek yaşayabileceği güvenli bölge” fikrine Fransa”nın taraftar olduğu kaydedildi.