BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.426,42
HABER /  DÜNYA

Merkel'den flaş Türkiye açıklaması! Son bulmalı

Almanya ile ipler geriliyor. Türkiye ve Almanya arasında FETÖ'cülerin iade edilmemesiyle başlayan gerginlik karşılıklı Nazi açıklamalarıyla devam ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Erdoğan'ın sözlerine yanıt geldi.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Nazi benzetmelerini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yönelik 'Nazi' eleştirisinin Berlin'deki yankıları sürüyor. Reuters'ın haberine göre, Merkel'den "Türk liderlerin Nazi kıyaslamaları son bulmalı" açıklaması geldi.

NAZİ AÇIKLAMASI KABUL EDİLEMEZ

Merkel'den önce de Alman hükümet sözcüsü, konuya ilişkin açıklamada bulunmuştu. "Nazi karşılaştırması hiçbir şekilde kabul edilemez" diyen sözcü Ulrike Demmer, ilişkilere kalıcı zararın önüne geçilmesinin de Türkiye'ye bağlı olduğunu savundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı, "Sen de şu anda Nazi uygulamasını yapıyorsun. Kime? Almanya'daki benim Türk kardeşlerime veya oraya giden bakan kardeşlerime, milletvekili kardeşlerime" açıklamasına Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'den ve muhalefet lideri Martin Schulz'dan da tepki gelmişti.