BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  DÜNYA

Merkel'den erken seçim çağrısı

Almanya'da genel seçimin ardından yapılan koalisyon ön görüşmelerinden sonuç alınamamasının ardından Başbakan Angela Merkel, erken seçim çağrısında bulundu.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, azınlık hükümeti kurmaktansa erken seçimi tercih edeceğini söyledi. Merkel, azınlık hükümeti kurma konusunda planlaması olmadığını söyledi.

Almanya'daki koalisyon krizinde bir gelişme daha yaşandı. Başbakan Angela Merkel erken seçim çağrısında bulundu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ülkesindeki siyasi partilere çağrıda bulunarak yeni koalisyon hükümetinin kurulması konusunda sorumluluklarından kaçmamalarını istemişti. 

Merkel, Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’de yayımlanan "Brennpunkt" programında yaptığı açıklamada, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller arasındaki koalisyon kurma çabalarının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından artık kararı Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in vereceğini belirtti.

Steinmeier’in gelecek günlerde parti liderleriyle görüşeceğine işaret eden Merkel kendisinin de bu çerçevede yeniden cumhurbaşkanı ile konuşacağını kaydetti.

Merkel, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile koalisyon görüşmeleri yapıp yapmayacağına ilişkin soruya, buna cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşmeden sonra karar vereceğini söyledi.

'MERKEL TEMASA GEÇMEDİ'

Gelişmelerin ardından kısa bir görüşme gerçekleştirdiği Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile çarşamba günü bir araya geleceğini ifade eden Schulz, "Bayan Merkel ise bugüne kadar benimle temasa geçmedi" demişti.

Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Federal Meclis Grubu Eşbaşkanı Alexander Gauland da Berlin'de yaptığı açıklamada, hükümetin kurulmamasını iyi bulduklarını ifade etti. 

"Merkel başarısız oldu" diyen Gauland, Merkel'in bir dahaki başbakan olmaması gerektiğini savundu.

Almanya'da "Jamaika koalisyonu"nu kurma hedefiyle yaklaşık 4,5 haftadan beri toplantılar yapan CDU/CSU, FDP ve Yeşiller arasındaki ön görüşmeler FDP'nin masadan kalkmasıyla başarısızlıkla sonuçlandı ve ülkede siyasi krize yol açtı.

SPUTNİK