BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  DÜNYA

Merkel Türkiye suskunluğunu bozdu!

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhuriyet gazetesine yönelik FETÖ operasyonuyla ilgili suskunluğunu bozdu. Merkel, ülkede yaşananların kendi ülkeleri için "en yüksek seviyede alarm verici" olduğunu söyledi.

Abone ol

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu, “en yüksek seviyede alarm verici” olarak değerlendirerek gazetecilerin Alman hükümetinin dayanışmasına güvenebileceğini belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de son olarak Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonla gündeme gelen basın özgürlüğü tartışmalarında sessizliğini bozdu. 'Basın ve düşünce özgürlüğü gibi yüksek değerlerin Türkiye'de her seferinde bir kez daha kısıtlanması en yüksek seviyede alarm verici' ifadesini kullanan Merkel, gazetecilere dayanışma güvencesi verdi.

TÜRKİYE'YE AB ÜYELİĞİ HATIRLATMASI

Merkel, İsviçre Cumhurbaşkanı Johann Niklaus Schneider-Ammann ile Berlin’de yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye’de zorlaştırılan şartlar altında basın ve düşünce özgürlüğünü savunan herkes gibi gazeteciler de bizim dayanışmamızdan emin olabilirler” şeklinde konuştu. Almanya Başbakanı, "Tabii ki böyle bir konu AB üyelik müzakereleri ile ilgili olarak da merkezi bir rol oynamaktadır" ifadesini kullandı.

Merkel, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon ve gözaltıların hukuk devleti ilkeleriyle bağdaştığı konusunda büyük şüpheleri bulunduğunu da belirterek, Alman hükümetinin konuyla ilgili soruşturma ve dava süreçlerini yakından takip edeceğini vurguladı.