BIST 9.514
DOLAR 32,48
EURO 34,54
ALTIN 2.473,45
HABER /  DÜNYA

Merkel 10 yıl sonra tekrar söyledi Erdoğan da biliyor!

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB'ye üyeliğine karşı olduğunu söyledi. Merkel Türkiye'nin üyeliğiyle ilgili fikrini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bildiğini açıkladı.

Abone ol

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye yardımın Avrupa'ya göçmen akınının önüne geçmek için gerekli olduğunu, fakat bu durumun Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmemesi yönündeki görüşünü değiştirmediğini söyledi.

Alman devlet televizyonu ARD'ye konuşan Merkel, "Türkiye'nin AB üyeliğine her zaman karşıydım. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu biliyor. Hâlâ karşıyım" ifadelerini kullandı.

Merkel, "En çok mülteci şu an Türkiye üzerinden geliyor. Türkiye NATO üyesi ve AB'ye aday üye... Ayrıca ben devamlı Türkiye'nin tam üyeliğine karşı çıkmış birisiyim. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan da biliyor. Ben halen karşıyım. Selefim Schröder üyelik müzakerelerini başlattı. Biz bunu devam ettiriyoruz, ucu açık. Ama ben her zaman söyledim, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine karşı olduğumu. Fakat bu bizim ortak sorunlarımız olan, NATO'da farklı misyonlarda birlikte çalıştığımız bir ülkeyle görüşmememiz anlamına gelmez...” dedi.

angela-merkel-erdogan-.jpg
REUTERS: SON YILLARDA DİLE GETİRMİYORDU

Almanya Başbakanı'nın açıklamalarını aktaran uluslararası haber ajansı Reuters, Merkel'in iktidara geldiği 2005 yılından önce de Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı durduğunu, onun yerine "imtiyazlı ortaklık"tan yana olduğunu hatırlattı. Ajans, "Ancak Merkel, son yıllarda bu tutumunu yüksek sesle dile getirmiyordu" diye ekledi.