BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40

Merhaba Bodrum

Bodrum'da tatil zamanı. Eğlence mekanları, otel adresleri ve daha fazla...

Merhaba,

Bodrum Bodrum diye başlayıp, Bodrum Bodrum diye devam eden zamanda var olmuş, Bodrum’un güzelliklerinde kaybolmuş bir tatil.

   

Şimdi Bodrum’a geldim…

Bodrum Milas Havalimanından Bodrum’da konaklama yapacağınız yere ulaşana dek Bodrum yarımadasının koyları, oteller sıralanır yol boyunca. Sonra bir viraj ve Halikarnas Balıkçısının Merhabasıyla Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeoloji  Müzesi, Bodrum Marina derken Bodrum’dasınız… Nerden başlasam, nasıl anlatsam Bodrum Bodrum…

   

Malum, yıllardır düzelemeyen yollarının bozukluğu, altyapı sorunları, bitmeyen inşaatların görüntü kirliliğini bile unutturur insana. Bodrum’un kendine özgü güzel enerjisi, havası, denizi, begonvil, satsuması ve kendine özgü beyaz evleri…

   

Bodrum Yarımadasında bazen deniz susar, hayaller, düşler, hatıralar dem tutar. Yakamozlu Bodrum geceleri konuşur.

Bodrum, bakmaya kıyamadığınız mavi gözlü çok güzel bir kadının ay ışığında, gün doğumlarında, güneşin her batışında parlayan yüzüydü her renginde ayrı bir mana olan…

   

Bodrum’da herkesin ayrı bir dünyası vardır, Bodrum ise başlı başına bir dünyadır.

Bodrum’da her tatilin bir vakti vardır…

Bodrum’un tadına varmak istiyorsanız köşe bucak, dağ taş demeden gezmelisiniz. Virajlı yollarından kıvrılarak yükseklere çıkmalı, nefes almalı, seyre dalıp Bodrum’u içinize çekmelisiniz.  Çoğumuzun hayalinde vardır Bodrum’a mı yerleşsek diyenler ve hatta Bodrum’a yerleşenler.

    

Tabiatın içinde kaybolmak…

Sağlık, huzur, doğa, arınma, 1186 yıllık bir zeytin ağacı ve Selia’da zaman…

    

Bodrum Dibeklihan Sanat köyü, keyif alabileceğiniz,  sanatsal dokunuşları görebileceğiniz yerler arasında. 

    

D- Marin Turgut Reis ve Palmarina Yalıkavak, yürüyüş alanları,  alışveriş mekanları ve cafeleriyle Bodrum’un uğrak yerlerinden.

Bodrum gecelerinde eğlenmeyi sevenler için Bodrum eğlence mekanları

    

Bir bodrum klasiği…

Bodrum Marina Yacht Club

Yılın 12 ayı açık, yaz kış her akşam canlı müzik, yaz sezonunda 3, kış sezonunda 2 restoranla servis veren Marina Yacht Club’ın Vespa Cafe Restaurant  İtalyan mutfağı, sadece yaz sezonunda açık olan  Roof Marine Restaurant da da  Akdeniz mutfağı ve deniz ürünleri ağırlıklı bir menü ile servis ve hizmet sunuyor.

    

Bodrum’da Marina Yacht Club’ın eğlencesinin kalbinin attığı yer Jazz Bar ve bu mekanın her yerinde de işini yaşam biçimi yapmış Marina Yacht Club Bar Müdürü Barış Yıldırım, yaz aylarında birçok ünlünün sahne aldığı ve yer bulmanın zor olduğu bu mekanın 12 yıldır muhteşem performansıyla Bodrum harikası, Yacht Club’ın medarı iftiharı ve bence alkışları hak eden bodrum gecelerinin süper  ismi Barış Yıldırım.

Bodrum’un müdavim mekanlarından olan ve 19 Mayıs 1997’den beri Bodrum gecelerine yön veren Cuba Bar yenilenen yüzüyle eğlence severleri bekliyor.

 Yaz-kış açık olan Helva yine Pink, Victoria Bodrum şehir merkezinde eğlence hayatının nabzını tutan eğlence mekanları arasında yer alıyor.

    

Halikarnas Disco 2014 yaz sezonunu Ozan Doğulu’nun djliğini yaptığı Yaza Merhaba gecesiyle açtı.

Yüzer disco Katamaran denize açılarak eğlenmek isteyenler için Bodrum gecelerine renk katıyor.

Canlı müzik severler için ise Veli Bar ve sabahın ilk ışıklarına kadar canlı müzikle Bodrum’un en eski mekanlarından Mavi Bar, farklı sahne programları ile küçük ama keyifli çokça tercih edilen eğlence adresi.

Tabii ki Bodrum ve çevresinde her bütçeye hitabeden daha birçok eğlence adresi özellikle yaz aylarında Bodrum’da tatil yapan ve Bodrum gecelerinde eğlenmek isteyenlere eğlencenin kapılarını aralıyor.

    

Bodrum Otelleri

Bodrum’da nerede kalınır?

Bodrum’da yine birçok otel adresi farklı konseptleriyle tatilcileri ağırlıyor. Tatilcilere oda kahvaltı sisteminden herşeydahil sisteme kadar konaklama imkanı sunuyor.

   

Bodrum’da 2011 yılında en iyi açılış oteli ve daha sonraki yıllarda da Türkiye’de en iyi oteller ve lüks oteller kategorisinde ödüller alan Bodrum Ramada Resort, Bodrum otelciliğine damgasını vuran Tayfun Subay ve ekibiyle dikkatleri çekiyor, tercih ediliyor. Özelikle otelin içerisinde ki The Club lezzetleri, servis ve hizmet kalitesi, ve  ambiyansıyla Bitez vadisi ve Kos adasına karşı unutulmaz bir Bodrum akşamı için tereddüt etmeden tercih edebileceğiniz bir yer. Özellikle tempure ununda kızartılmış karides ve acılı sarımsaklı sosu ile Karides Tempura damakta alışkanlık yapabilecek bir lezzete sahip.

Yine Thai usulü Acılı Karides Çorbası, Tom yum kung oldukça iddialı özel, leziz tavsiye edilebilecek kadar başarılı…

  

Gündoğan’da 12 ay boyunca hizmete açık olan Olira Boutıque Hotel & SPA  Genel Müdürü Neriman Ergün, konuşmaktan daha çok çalışmayı seven, 20 yıldır her sabah otele giderken heyecanla ayakları titreyerek kendi mülkü gibi oteline ev sahibeliği yapan, otel ve otelcilikten başka hiçbir işi olmayan bir isim ve bu otel duruşundan ve çizgisinden ödün vermeyen ve özellikle tercih edilen bir otel adresi.

    

Bodrum Akyarlar’da “bundan sonra bizim için Bodrum burasıdır” diyen misafir portföyüne sahip La Brezza Suite Hotel, daimi misafir kitlesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 

       

Ailelerin güvenle tercih edebileceği sıcak, samimi, içten bir otelcilik anlayışına sahip. 32 farklı odası ile kendileri genç, hayalleri büyük Ozan & Mustafa Vurucular kardeşlerin her miliminde küçük ayrıntılarla dokunuşları olan ve adına şarkılar bestelenen, kendisini özleten ve en büyük isteği mutlu anlardan aklınızda kalan diyerek dost tavsiyelerine verdiği hizmet anlayışıyla sebep olabilecek samimiyeti yaşatmak ve sürdürülebilir istikrarlı otelcilik anlayışıyla tercih sebebi olmak.  Karaincir plajı da Bodrum’da keyifli denizi ile tercih ediliyor.

Filmlere, şarkılara konu olmuş Bodrum, yazmakla, anlatmakla yaşamakla bitmez, her şey çok güzel olacak diyerek her zaman olduğu gibi tatil tadında kalın…