BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,76
ALTIN 2.495,55
HABER /  SAĞLIK

Merdiven altı gözlüklere dikkat!

Göz sağlığınızı ciddi derecede tehdit eden 'çakma' gözlüklere dikkat edin! Türkiye'de yılda ortalama 12 milyon gözlük satılıyor!

Abone ol

Türkiye'de gözlük kullanım oranı ortalama yüzde 15-20 aralığında seyrediyor.

Yıllık görme kusuru muayene ihtiyacının ise 30 milyon kişi olduğu biliniyor. Oran, genç ve 40 yaş üstü nüfusa eşit şekilde dağılmış durumda.

Merdiven altı üretim diye adlandırılan, taklit, işporta, bijuteri ve semt pazarlarında satılan ürünlere rağbet, her sektörde olduğu gibi gözlük sektörü içinde büyük tehlike oluşturuyor. Standart dışı ürünler hem sağlık açısından hem de Türkiye'de bulunan 6 bin optik mağazasının faaliyeti açısından bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Doğan Optik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğantekin, Türkiye'de yılda ortalama 12 milyon gözlük tüketildiğini, bunun 4-5 milyonunun güneş gözlüğü olduğunu belirten Doğan Optik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğantekin "Gümrük ve Ticaret Bakanlığından onaylı garanti belgesine sahip ürünler tercih edilmeli. Ayrıca daha iyi bir görüş için antirefle ve polarize özelliği olan gözlük camları tercih edilebilir" dedi.