BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
HABER /  MEDYA

Meral Akşener'in kaseti var dedi RTÜK cezayı kesti!

Latif Erdoğan'ın, var olduğunu söylediği Meral Akşener'in kaseti iddialarına tepkiler giderek büyüyor.

Abone ol

MHP’li Meral Akşener, “Bir kadın için hiç de yakışmayacak kasetleri var” iddiasında bulunan Latif Erdoğan’a sert tepki göstererek, “İftiranın karşılığı, 80 adet değnek atmaktır” dedi. RTÜK kanala 13 bin TL para cezası verdi.

Akşener, kaset iddiasının sahibi için “Bu kişi Müslüman olduğunu söylüyor. Hukuki yoldan bir şey çıkmazsa bu kişiyle aramızda İslam hukuku dahil olacak. Müslüman bir kadın olarak kısas hakkım doğacak. İftiranın karşılığı, 80 adet değnek atmaktır” demişti.

MHP'DE KASET İDDİASINA KİM NE DEDİ?

'YOLUNUZA DEVAM EDİN'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün Meral Akşener’i arayarak moral verdi. Bahçeli, Akşener’e şunları söyledi: “Yolunuza devam edin. Sabırlı olun. Bu tür söylemleri kafanıza takmayın. Ciddiye almayın. Biz sizin yanınızdayız.”

'İKİ VELEDİ ZİNA..'

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan: Susarsam yüreğim kurusun. İki veledi zina, bir iffetli kadının namusuna dil uzatırken susanlar utansın. Meral Akşener için söylenenlere kayıtsız kalıp tepki göstermeyenler, yarın aynı şeyle eşiniz karşılaştığında sakın ola ki şikâyet etmeyin. Latif Erdoğan denen şerefsiz bu kadar alçalıyorsa, ona bir soru sormak farz oldu. Ali Erdoğan seni en son ne zaman kulübe çağırdı?”

ATILAN İFTİRALAR...

MHP Kadın Kolları Başkanı Nevin Taşlıçay:

Hâlâ edebiyatını yaptığınız 28 Şubat’ta sizler eşlerinizin arkasına saklanırken, namlusu millete dönen tanklara göğüs geren Meral Akşener’e attığınız iftiralar iki cihanda alnınıza sürülmüş bir kara leke olmuştur. İnanın bu kadar aşağılıklaşacağınızı biz de düşünememiştik.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman:

Kardeşimiz Meral Akşener Hanımefendi’ye aşağılık bir iftira atılmıştır. Bırakın Müslüman olmayı hiçbir vicdan sahibi insanın kabul edemeyeceği ölçüde şerefsizce iftira atanlar elbette ki bu kara lekeyi alınlarından silemeyecektir. Namusumuza uzanan eli kırmayı, dili koparmayı da bileceğimizi hiç kimse unutmamalıdır. AKP için bu yol ve yöntem yeni değildir.

İNSAN ŞEREFİNİ AYAKLAR ALTINA ALMAYI...

Cemil Çiçek (TBMM Başkanı):

Asla kabul edilemez iftiradan dolayı büyük üzüntü duydum. İnsan şerefini ayaklar altına almayı amaçlayan bu gibi isnatta bulunanlar yargı önünde hesap verecekler.

'MERAL HANIM HİÇ ÜZÜLMESİN!'

Levent Gök (CHP Grup Başkanvekili): Meral Hanım hiç üzülmesin. O iftirayı yapan alçakların da kimliğini biliyoruz, Meral Hanım’ı da tanıyoruz. Meral Akşener’in, kendisine yapılan bu alçakça iftirada yanındayız. Bu alçaklar her zaman vardır, olmaya da devam edecektir.

EMİNE VE SARE HANIM DA SAHİP ÇIKTI

Ahmet Taşgetiren (Star gazetesi): Meral Akşener, şu geçen 20 yıl içinde ortaya koyduğu şahsiyet numuneleri ile haysiyetini ispat etmiş bir simadır. Hem Emine Erdoğan’ın hem de Sare Davutoğlu’nun Meral Hanım’ın izzetine sahip çıkmasının doğru ve güzel olacağı kanaatimi belirtmek isterim.

Abdülkadir Selvi (Yeni Şafak gazetesi): Akşener 28 Şubat’ta dik duran kadındı, kaset yakıştırması yapanları lânetliyorum. O Türk siyasetinin yüz akıdır.

Nazlı Ilıcak (Bugün gazetesi): Meral Akşener, her dönem dik durmayı başarmıştır. Boşuna havuz medyasını ‘zift medyası’ diye adlandırmıyorlar. Herkes ‘saray soytarısı’ olmak zorunda mı?

RTÜK'TEN O KANALA PARA CEZASI

RTÜK, Akşener’e yönelik, A Haber’deki ‘Gece Ajansı’ programında Cemil Barlas’ın, “Onun da kaseti mi var, nesi var, nasıl ele geçirdiler” sözü  ile Latif Erdoğan’ın, “O kaseti olan birisidir, esaret altındadır. Bir kadın için hiç de yakışmayacak kasetler var” sözlerini görüştü. Üst Kurul, “Yayınlar insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, iftira niteliğinde ifadeler içeremez” maddesine aykırılık nedeniyle kanala 13 bin lira ceza verdi.