BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Meral Akşener'in İyi Partisi için şok iddia! İYİ kısmı meğer...

Meral Akşener'in dün kurduğu İYİ Parti'ye ilk günden suç duyurusunda bulunuldu. Partinin bayraklarında kullandığı 'iyi' işaretinin sahibi çıktı. İYİ işareti meğer Kayı Boyu'nun işaretiymeş ve bu işaretin de bir sahibi varmış. İşte İyi Parti'nin logosundaki İYİ yazısının sahibi;

Abone ol

Meral Akşener’in kuruluş dilekçesini verdiği İyi Parti, daha ilk günde tartışma konusu oldu. İyi Parti'nin isminde kullanılan İYİ karakterinin sahibi dava açacağını duyururken, partinin sloganı ve güneş sembolü de AK Partili belediye başkanından aşırma çıktı.

Meral Akşener İyi Parti'si ile dün siyaset arenasına sükseli bir giriş yaparken hem kurucular listesi hem de logosu ile tartışma konusu oldu. Kurucular arasında yer alan bir isim Muhsin Yazıcıoğlu taraftarlarını fena halde rahatsız ederken, Partinin 'İYİ' kısmının da sahibi çıktı. Kayı Boyu Derneği İYİ yazısının kendilerine ait olduğunu iddia ederken slogan ve güneş de Menderes Türel'in tescilli kampanya ürünü.

MENDERES TÜREL'DEN AŞIRMA MI?
İyi Parti'nin güneş şeklindeki logosu ve "İyi Parti Türkiye’ye çok iyi gelecek" sloganını da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel seçim sloganı ve logosu olarak kullanmıştı.

LOGO VE SLOGAN TESCİLLİ

Türel, 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’den Antalya’nın adayı olarak gösterildikten sonra seçim propagandası döneminde, 'Menderes Türel Antalya'ya iyi gelecek', 'Antalya'ya iyi gelecek' sloganları ve güneş logosunu seçmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Türel, seçim sonrasından bugüne kadarki süreçte de 'İyi gelecek' temalı sloganı ve güneş logosunu kullanmayı sürdürdü.

Meral Akşener önce Anıtkabir'e sonra Hacı Bayram'a gitti! Logo iddiasına açıklama

Akşener’in kuruluşunu açıkladığı İyi Parti’nin logosunda yer alan güneşle, Menderes Türel’in kullandığı güneş logosunun benzer olduğu görüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 'Antalya iyi gelecek' sloganı ve logosunu, Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak Aralık 2015’te tescil ettirmişti.

KAYI BOYU DERNEĞİ'NİN LOGOSU : Sadece logo ve slogan değil, parti logosunun zemininde kullanılan gök mavisi renk ve partinin isminde kullanılan fontun Kayı Boyu’nun işaretinde kullanılan fonta benzemesi Kayı Boyu Derneği’ni harekete geçirdi. 

KAYI Boyu Derneği'nin logosu mavi zemin üzerine yazılı İYİ kelimesinden ibaret. Yazının tarzı ve stili İYİ PARTİ ile neredeyse birebir aynı. 

Partiye suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Dernek Başkanı Kazım Duman, partinin yazılışının kayı damgası olduğunu söyleyerek, "Dünyaya mal olmuş bir damganın böyle bir şekilde kullanılmasına karşıyız. Beni çok kişi aradı ve rahatsız olduklarını ifade etti" dedi.

İLK SUÇ DUYURUSU

FETÖ ile bağlantılı isimler, Muhsin Yazıcıoğlu suikastına ilişkin soruşturmada bir dönem 'şüpheli' olarak yer alan kişilerin bu partide toplandığını belirten Duman, "Kayı boyu damgasının bu parti ile anılmasını istemiyoruz. Kayı boyu amblemin altında her görüşten insan var. Partinin kullanmasına karşıyız ve muzdaribiz. Yönetim kurulunu acil topladık. Suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Meral Akşener'in kocası Tuncer Akşener kimdir? Akşener'in eşi meğer...

Muhsin Yazıcıoğlu kazası tepkisi! İsmail Güneş'in eşi...

İyi Parti kurucuları tam listesi Meral Akşener'in partisindeki isimler