BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener kimdir? Kocası meğerse...

Meral Akşener MHP'in başına talip olunca kocası Tuncer Akşener gündeme geldi. Peki kimdir Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşerer, eskiden solcu muydu?

Abone ol

Devlet Bahçeli'nin koltuğunu sallayan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener ve eşi hakkında bir çok iddia ortaya atıldı. Bu iddialardan biri de Meral Akşener'in kocası Tuncer Akşener'in Dev-Solcu olduğuydu.

Meğer bu doğruymuş... Sıkı bir Maocu olan Tuncer Akşener, Doğu Perinçek'in izinden gidip gazelerini dağıtıyormuş. 

Meral Akşener sıkı bir solcu olan kocasını ülkücü olarak devşirmiş. Akşener 'ilk bakışta vurulmuştuk' dediği eşiyle büyük bir aşk yaşamış ve yaşıyor.

TUNCER AKŞENER VE MERAL AKŞENER

Peki kimdir Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener... Meral Akşener kocası hakkında bilinmeyenleri şöyle anlattı;

-“Tuncer’lerin evle bizimki aynı bahçenin içinde iki evdi. Sene 1974’tü. Evi yerleştirmiştik. Çok yağmur yağıyordu. Ben pencereden dışarı bakıyorum. Bahçeyi su başmış, bir genç paçalarını sıvamış, çıplak ayakla suyu süpürüyor. Ben bakarken, eşim kafasını kaldırdı, ilk defa öyle gördük birbirimizi.

-İlk görüşte vurulmuşuz. O da ODTÜ’deydi. Hazırlık biri bitirmiş gelmişti. Birbirimize ilan-ı aşk etmiştik. O bana çok güzel mektuplar, şiirler yazardı. Hâlâ saklarım. Çiçek gönderirdi. Ben ise ona solcuların ne kadar kızdığı eser varsa Safahat’ı, Necip Fazıl’ı gönderirdim. Tuncer, sıkı Maocuydu. Eylemlere katılırdı, Perinçek’in gazetelerini dağıtırdı. Hızlı solcuydu yani. Arkadaşlığımız siyasi tartışmalarla başladı. Evlenmeden onu sağcı yaptım.”

EVLENMEK İÇİN TUNCER EVDEN KAÇTI
-“Biz okurken nişanlanmayı istedik, iki aile de karşı çıktı. Karşılıklı grevler yaptık. Tuncer evden kaçtı. İzini kaybettirdi. Gittiği yeri kimseye söylemedi. Orası hâlâ meçhuldür. Ben de sofraya küsmüştüm. 15 gün yemek yemedim. Sonuçta benim okul bitmeden nişanlanmama izin vermediler.”

SOLCULUĞU BIRAKINCA KAFASINI KIRDILAR

“Tuncer, ODTÜ Gaziantep kampusundaydı. Bir grup arkadaşıyla soldan kopunca devrimci arkadaşlarından çok ciddi dayak yedi. Kafasını kırdılar. Tuncer, bu olaylar nedeniyle iki yıl kaybetti.

MERAL AKŞENER KİMDİR ASLEN NERELİ?

Meral Akşener'in ailesi henüz 1.5 yaşında iken Yunanistan’dan mübadeleyle gelmiş ve Kocaeli’ne yerleşmiş. Kendisinden önce doğan 3 kardeşi yaşamamış. Meral Akşener'in yaşaması için ailesi 40 gün dua okutmuş.

Babası devlet memuru, annesi ev hanımıydı. Annesi toprakta çalıştığı için anneannesi tarafından büyütüldü. Balkan toprağı Drama’da nice eziyetler yaşamış anneannesi gözlerini kaybetmişti. Ağzı dualı bir kadın olan anneannesinden en çok sabretmeyi öğrendi.

MERAL AKŞENER ÇOCUKLUĞUNDA EVCİLİK YERİNE MİSKET OYNARMIŞ

Çocukluğunda yaramazdı. Erkeklerle oynardı. Süt kardeşi, sıra arkadaşı ve dayı oğlu ile kavgalara karışıyordu. Evcilik oynamadı, bez bebeği olmadı ama misketleri vardı.

MERAL AKŞENER'İN LAKABI

Bursa Yatılı Öğretmen Okulu’nda 4 yıl geçirdi. Stajını Çalıkuşu’ndaki Feride’nin ilk tayin yeri olan Zeyniler köyünde yaptı. Lisedeki lakabı ‘ayaklı kütüphane’ idi.

MERAL AKŞENER KUR'AN'I HATMETMİŞ

Dedesi Rumeli’de ‘kalem ehli’ bilinen din âlimlerindendi. Babası abisinin dedesinin eserleri üzerine çalışmasını istiyordu. O mühendis olunca Akşener ilahiyat okumak istedi. Olmadı. Yazları Kur’an kursuna gitti. Üniversiteye başladığında cami imamından ders alarak Kur’an’ı hatmetti.

TÜRKEŞ EVLERİNDE KALIYORDU

MHP Kocaeli İl Başkanı olan abisinin ülkücü olmasının üzerine etkisi büyük oldu. O yıllar klasikler ve antikomünist kitaplar okudu. Türkeş, 80 öncesi Kocaeli’ne gelince onların evinde kalırdı. Akşener o yıllarda Türkeş’e kendi evlerinde kahve ikram etti.

MERAL AKŞENER'İN AİLESİ

Ataları sıkı komitacıydı. Dedesinin kardeşi Hasan Tahsin, Batı Trakya’da kurulan Türk cumhuriyetinin bakanıydı. Hükümet binası işgal edilince kara bayrağı asan isim oydu. Ankara’da herkesin mal mülk sahibi olduğu dönemde tek evi varmış Hasan Tahsin’in. Akşener, “Ceddimizde şükür hırsız yok” diye övünürken bunu anlatıyordu.

Meral Akşener’in babası ise dönemin memurları gibi CHP’li idi. Annesinin aile tarafı ise DP kurucularından. Annesinin dayısının evine gelen Süleyman Demirel’e kahve yaptığını da söylüyor Akşener.

MERAL AKŞENER'İN ÇOCUKLARI KİM? OĞLU FATİH AKŞENER

meral akşener çocukları kimdir fatih akşenerMeral ve Tuncer Akşener çiftinin Fatih ismini verdikleri bir oğulları var. Fatih Akşener 2012 yılında Kadir Topbaş'ın nikahını kıydığı düğünle Işıl Abeş ile evlenmişti. Beylerbeyi sarayındaki düğünde çiftin şahidi ise Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Fatih ve Işıl çiftinin 2015 yılında Ahmet Pars ismini verdikleri bir oğulları oldu.