BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener'den kaset iddiasına İslami çözüm!

Hakkındaki kaset iddiası için sert konuşan Meral Akşener, mahkemeden hakkını alamaz ise Latif Erdoğan ile arasında İslam hukukunun geçerli olacağını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Mirgün Cabas ile Her Şey programına konuk oldu. Akşener hakkındaki iddialar hakkında sert ifadeler kullandı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen A Haber kanalında Latif Erdoğan ve Cemil Barlas tarafından gündeme getirilen "kaseti var" iddiası için mahkemeye başvurduğunu açıklayan Akşener, eğer hukuk yolundan sonuç alamazsa İslam hukukunu devreye sokacağını söyledi.

İSLAM HUKUKUNA GÖRE 80 DEĞNEK YEMESİ GEREK!

Akşener "Hukuka güveniyorum ama son günlerde bu konudaki şüpheler de ortada. Eğer cari hukukla hakkımı alamazsam İslam hukukuna sığınacağım. Bu şahıs (Latif Erdoğan) müslüman olduğunu, Kuran ile yaşadığını iddia ediyor. Demek ki bu şahısla aramızda İslam hukuku geçerli olacaktır. O zaman ben de müslüman bir Türk kadını olarak kıssas hakkım doğacak. Buradan hakimlere bunu bildirmek isterim. İslam hukukuna gideceğim. İslam'a göre iftiradan dolayı kişiye 80 değnek vurmak gerekiyor. Liberal ve demokrat olarak kendini tanımlayan birinin (Cemil Barlas) en önemli özelliği ahlaktır. Hukukun ve RTÜK'ün ve de bu kanalın ne yaptıklarına bakacağım, böyle bir iftiranın sonuçlarını hep beraber göreceğiz" dedi.

BU KANAL ERDOĞAN'A YAKIN

Hakkındaki kampanyanın hükümete görev yüklediğini kaydeden Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın A Haber kanalının bağlı olduğu medya grubuna çok yakın olduğunu hatırlattı. Akşener "Benimle ilgili meselden siyasetten kadın olmak zor olduğuna kanaat ettim.  Bugün itibariyle mahkemeye verildi ve RTÜK'e de müracaat ettim. O kanalla ilgili olarak. Bu kanalın sahipleri Kalyon İnşaat. Tanıdığım bir aile. Diğer taraftan Sayın Erdoğan'ın damadı ve kardeşi burada göev yaptılar. Dolayısıyla Sayın Erdoğan'a yakın bir kanal. Benim bildiğim devleti yönetenlere aittir o ülkede yaşayan kadınların namusu iffeti ve can güvenliği. Bundan sonrası bu ülkeyi yönetenlerin işidir, görevidir." dedi.