BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Meral Akşener'den ittifak sorusuna yanıt

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarına Bitlis'in Ahlat ilçesinden başlattı, başka partiyle ittifak sorusuna yanıt verdi.

Abone ol

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ahlat'ta esnafı ziyaret etti, burada kiraladığı evde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hürriyet gazetesinden İpek Özbey Akşener'in gündeme ilişkin konulardaki açıklamalarını aktardı.

BAHÇELİ'YE TEPKİ
FETÖ iddialarına karşın, “İnce eledik, sık dokuduk” mesajı verdi. MHP Lideri Bahçeli’nin eleştirilerine karşılık “Bahçeli en ağır hakareti kime ederse sonra o en yakın dostu oluyor” dedi.

Meral Akşener’in gezi boyunca ağzından düşürmediği şey, gençlerdi. İlk yapılması gerekenler listesinde gençlere güvensizliği ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Akşener, “Uçuk kaçık da olsa fikir üretmelerine izin vermeliyiz. Gençler fikirlerinden utanmamalı. Dünyanın en büyük şirketlerini gençler kuruyor. Onları özgür bir kafa yapısıyla yetiştirmeliyiz” dedi. Akşener, bu konuşmayı yaparken yanından ayırmadığı isim, Google’daki işini bırakıp gelen  Taylan Yıldız’dı. İYİ Parti Genel Başkanı, eğitimde “TEOG olayı bir faciadır” eleştirisi getirdi.

Siyasette birleştirici bir dil kullanacaklarını ifade eden Meral Akşener, daha sonra basın mensupları ve partilileri Ahlat’ta kiraladığı evde misafir edip çay içerek sohbete devam etti.

'BAŞKA PARTİYLE İTTİFAK YAPMAYIZ GİBİ BİR TAVRIMIZ YOK'
AKŞENER’in diğer konu başlığı kadınlardı. Meral Akşener, kendisinin partide yüzde 30 kadın kotası istediğini ancak erkeklerin buna direndiğini ve yüzde 25’te karar kıldıklarını söyledi. Parmak sallayan siyasetin, kullanılan dilin çocuklar, kadınlar, yaşlılar gibi bütün dezavantajlı gruplar üzerinde inanılmaz bir yansıması olduğunu belirten İYİ Parti Lideri, “Artık kimsenin oyu çantada keklik değil. Siyasetçi sandalye değil, ayakkabı eskitecek” dedi.

PARLAMENTER SİSTEME DÖNME HEDEFİ
Son anket sonuçlarına da Akşener “Erdoğan’dan sonra siyasette en çok anket yaptıran şahıs benim” sözleriyle değindi. En önemli mesajlarından biri, parlamenter sisteme dönme hedefiydi: “Bu seçime katılmak durumundayız. Ancak kazandıktan sonra değiştireceğiz.”

Akşener, “Başka bir partiyle ittifak yapar mısınız” sorusuna da “Hayır yapmayız diye bir tavrımız yok” yanıtını verdi.