BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Meral Akşener'den iki bomba birden... işte o isimler...

CHP Milletvekili Aytun Çıray, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından istifasını açıkladı... Aytun Çıray, Meral Akşener'in partisinde kurucu olarak yer alacak... Akşenir'in ikinci bombası ise Aylin kotil oldu...

Abone ol

Ankara'nın sabah saatlerinden beri konuştuğu istifa gerçekleşti... CHP Milletvekili Aytun Çıray, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından istifasını açıkladı. Aytun Çıray, Meral Akşener'in partisinde kurucu olarak yer alacak...

Aylardır yılan hikayesine dönen Meral Akşener'in yeni parti kurma çalışmaları son aşamaya geldi. Akşener, Çarşamba günü partinin ismi, logosu ve kurucular kurulunu açıklamaya hazırlanıyor... Ancak listedeki iki sürpriz isim gündeme bomba gibi düştü. 

Bağımsız Milletvekilleri Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok ve Nuri Okutan ile eski vekil Koray Aydın’la yola devam eden Meral Akşener'in 60 kişilik Kurucular Kurulu’nu gelen yoğun talep nedeniyle 130’a kadar çıkardığı iddia edildi. Akşener'in listesine CHP'den iki bomba isim de girdi. 

CHP'Lİ AYTUN ÇIRAY PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Sabah saatlerinde CHP Milletvekili Aytun Çıray'ın Meral Akşener'in partisine katılacağı iddia edilmiş, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Bu iş boş atıp dolu tutmaya çalışmak. Aytun Bey iyi bir CHP'lidir. Böyle birşey yok" demişti. Ancak telefonlarını kapatan CHP Milletvekili Çıray, öğleden sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı ve istifasını verdi.  

AYLİN KOTİL DE KURUCULAR LİSTESİNDE

Akşenerin ikinci bombası ise CHP’nin eski İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil’in kızı, Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil oldu. Kotil'in Akşener'in kurucular kurulunda yer aldığı öğrenildi.

DSP VE DYP'Lİ ESKİ BAKANLAR 

DSP’den eski Devlet Bakanı Aydın Tümen'in de Akşener'in partisine katıldığı iddia edildi. DYP iktidarında Devlet bakanlığı yapan Ayfer Yılmaz’ın da yeni partiye katıldığı belirtildi.

"TRANSFER YAPIPTA GRUP KURMA HEDEFİMİZ YOK"

Deniz Baykal'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Meral Akşener, bir gazetecinin, CHP Milletvekili Aytun Çıray'ın partisinden istifa ederek kurulacak olan partiye transfer olacağına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine şöyle konuştu:  "Kendisine soracaksınız, ben bir şey diyemem. Ama şöyle bir hedefimiz yok bizim. Ne AK Parti'den, ne CHP'den ne de MHP'den parantez içerisinde 'transfer' yapıp da bir grup kurma hedefimiz yok. Geçmişte olduğu gibi transfer manasında bir çalışmamız yok. Ama şunu söyleyeyim. Bizimle yürümek isteyen her siyasi görüşten arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açık. O da başka bir şey,"

Şok iddia! Meral Akşener korktuğu için...

Yeni oluşumda dikkat çeken MHP detayı çok hassas...