BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener'den Bahçeli'ye 17-25 Aralık sorusu!

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, cemaatçi olduğu iddialarına sert cevap verirken "Sayın Bahçeli, 17-25 Aralık iddiasını sürdürüyor mu?" diye sordu.

Abone ol

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı. MHP Genel Merkezi'nin kendisi hakkındaki suçlamalarına cevap veren Akşener "'Paralel'den sonra Dev-Sol demeye başladılar. Bana paralel diyenlerin kendileri yamuktur" dedi.

Akşener "Referanduma "hayır" dedim, nasıl cemaatçi olurum? Beni Ergenekon'daki gibi yaftalamaya çalışıyorlar. 17-25 Aralık'a kadar beraberdiler." dediği programda MHP tabanı ve delegelerinden gelen istek üzerine Genel Başkan adayı olduğunu söyledi.

Akşener'in açıklamalarından satır başları;

PARALEL'DEN SONRA DEV-SOL DEMEYE BAŞLADILAR

'Paralel'den sonra Dev-Sol demeye başladılar. Bana paralel diyenlerin kendileri yamuktur. Ben de inşallah önce Genel Başkan seçileceğim ondan sonra da Başbakan seçileceğim.

İddialar yargıda, yargı karar verecek. Umarım iddialar sonucu Ergenekon gibi olmaz. Terör örgütüyse bir de yardım yatakçılığı var. 14 yıldır her cürüm beraber işlenmiştir. Yardım yataklık yapanların da peşini bırakmayacağım.

REFERANDUMA HAYIR DEDİM NASIL CEMAATÇİ OLURUM?

Referanduma "hayır" dedim, nasıl cemaatçi olurum? Beni Ergenekon'daki gibi yaftalamaya çalışıyorlar. 17-25 Aralık'a kadar beraberdiler.

548 delege imza verdi. 1100 delege ile görüşme yaptım bu 548 delege cesaretli bir şekilde imza verdiler. Onları kutluyorum.  Delegeleri de suçluyorlar, bu parti delegelerin.

ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜ TARTIŞTIRMAM

MHP'ye katıldığımda "Baba ocağına geri döndüm" dedim. Biz babadan Türkeşçiyiz, ben de ocaklıyım. Ülkücülüğümü kimseye tartıştırmam.

1 Kasım seçimleri ülkücü hareketi derinden sarstı. 1 Kasım sonrası delegelerden çok istek aldım. 7 Haziran'da MHP Genel Başkanı olsaydım 'Meclis Başkanı'nı seçtirirdim. 

BAHÇELİ'NİN 17-25 İDDİASI SÜRÜYOR MU?

Sayın Bahçeli, 17-25 Aralık iddiasını sürdürüyor mu?

Muhalefet olarak iktidarı deşifre etmeliyiz. Medya yer vermiyorsa direkt halka gitmeliyiz. Bireyleri siyasetin içine katmalıyız.

'Tüzük Kurultay'ı 15 Mayıs'ta toplanacak. Ümit Özdağ'ı dışarıda bırakma söz konusu değil.

GERÇEK SAYILARI VERSEM UYKULARI KAÇAR

Gerçek sayıları versem Genel Merkez'in uykuları kaçar. Unutulan kardeşliği geri getirmeliyiz. Siyasette saygı dilini oluşturmalıyız. MHP'nin merkezdeki konumunu herkese anlatacağız. Köklerimizi vatandaşlarımızla tanıştıracağız. 

LAİKLİK VE DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI

MHP'de yapı değişikliği söz konusu olmayacaktır. Dokunulmazlık tartışmasında MHP'nin bugünkü tavrını doğru buluyorum.

Laiklik demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Terörle mücadelenin arkasındayız.