BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener: MHP'ye ilk kez 'muhalefet' deniliyor!

Giresun’da partililerle buluşan Meral Akşener, MHP'ye ilk kez 'muhalefet' denildiğini, televizyonlarda, gazetelerde partisinin konuşulduğunu söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Giresun’da partililerle buluştu, vatandaşlara seslendi. MHP'ye ilk kez 'muhalefet' denildiğini, televizyonlarda, gazetelerde partisinin konuşulduğunu ifade eden Akşener, "Partimizin iç işi olmaktan çıktı, iktidar partisinin ana işi haline döndü. Etkin muhalefetin nasıl yapılacağını anlamış durumdalar ve büyük bir tazyikle, büyük bir güçle, bu değişimin olmaması için iktidar partisi her şeyiyle taraf oldu" dedi.

Delegelerin değişim istediğini dile getiren ve diğer genel başkan adaylarıyla birlikte, 'işbirlik içinde rekabet' kavramına uyarak çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Meral Akşener, şöyle konuştu:

"Önce tüzük kongresinde üst kurul delegelerinin değişikliğe onay vereceğine inanıyorum. Sonra seçimli kongreye gideceğiz. İlk turda alınan oy oranına göre delege, 'Hadi bakalım, yan yana gelin' der. Üst Kurul Delegeleri’nin talimatına herhangi bir adayın uymaması da söz konusu olamaz. Ben o talimata uyacağım. 'Çekil kardeşim' denildiğinde elbette çekileceksiniz. Başkası adına bir şey diyemem ama ben kendi adıma delegelerinin kararına uyarım. Demokrasinin beli kırıldı bu ülkede. Biz de aynı yoldan yürürsek olmaz. Türkiye’ye örnek olan bir süreç yürüttük. Hiçbir zaman incitici sözümüz olmadı. Rakibiz ama işbirliği içindeyiz. İşbirlik içinde rekabet kavramına uyduk. Devlet Bahçeli’ye karşı da hiçbir kötü sözümüz olmadı.

BİZE İLK DEFA MUHALEFET DENİLİYOR

Bizdeki değişim Ağustos, Eylül, Ekim gibi bir baskın seçimin önüne geçecektir. Ama yapılacak olan muhalefet, iktidar partisini çatlatacak ve kendi içlerinde sorun yaratacak diye düşünüyorum. Yani hedefim iktidarı parçalamak, çatlatmak değil. Bugüne kadar hep muhalefet partilerini tanzim etmeye gayret eden ve bir ölçüde başarılı olan bir oyun planıyla, siyasi oyun planıyla karşılaştık. Ve hep Sayın Cumhurbaşkanı ve onun partisinin öne koyduğu konuları tartıştık.

"GENEL MERKEZ MUHALEFETE DÜŞTÜ"

Türkiye'de uzun zamandır bize ilk defa muhalefet deniliyor. 15 Mayıs’tan itibaren Genel Merkez muhalif duruma düşmüştür. Ama ilk defa Türkiye'de 8 Nisan'dan itibaren, yani 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karardan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi konuşuluyor. Televizyonlarda, gazetelerde Milliyetçi Hareket Partisi konuşuluyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin iç işi olmaktan çıktı, iktidar partisinin ana işi haline döndü. Etkin muhalefetin nasıl yapılacağını anlamış durumdalar ve büyük bir tazyikle, büyük bir güçle, bu değişimin olmaması için her şeyiyle taraf oldu. Bundan yola çıkarak Türkiye'yi bir büyük seçenek, güçlü bir alternatif haline gelmiş Milliyetçi Hareket Partisi'ni milletle buluşturmak için elbette ki bir gayretimiz olacak."