BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener 'İyi Parti'yi tanıttı! En büyük sürpriz logo oldu!

Meral Akşener, "İyi Parti'nin tanıtımını yaptı. Akşener'in partisinin logosu daha önce kurulucalar kurulu üyesi Ali Türkşen tarafından paylaşılmıştı. Gece boyu konuşulan logo gerçek çıkmadı... Akşener hem iktidara hem FETÖ'ye sert yüklendi.

Abone ol

Meral Akşener, yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdikten sonra Nazım Hikmet kültür Merkezi'nde partinin ismini, logosunu ve programını tanıttı. Partinin isminin "İyi Parti" olurken, logo gece boyu konuşulan logodan farklı çıktı. İşte gün boyu yaşananlar ve Meral Akşener'in açıklamaları... 

Meral Akşener, beraberindeki Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu ve Nuri Okutan'ın da aralarında bulunduğu ekibiyle partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etmeye gitti. Yaklaşık yarım saat süren işlemlerin ardından Akşener ve ekibi, partinin tanıtımının yapılacağı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne geçti.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki toplantıda partinin kurucu üyelerinin tanıtımının ardından Meral Akşener kürsüye çıktı. İşte Akşener'in konuşmasından satır başları:

DÜŞMANCA BİR TAVRIN MUHATABI OLDUK

Değerli misafirler, öncelikle aranızda olmaktan duyduğum onuru 80 milyonla paylaşmak istiyorum. Mesele Türkiye ise çıkarız, yürürüz diyen kahraman dava arkadaşlarım. Siz kahramansınız. Tam 21 aydır mücadele ediyorsunuz. Siz iradelisiniz, inançlısınız. 

İyi Parti kurucuları tam listesi Meral Akşener'in partisindeki isimler

Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu toprakların ikinci defa vatan kılınmasında milli iradeyi esas almışlar, savaşı bile Millet Meclisi ile yönetmişlerdir.

12 Eylül 1980’de siyasetin bir kere daha askıya alınmasına şahit olduk. Milletimiz demokratik olgunluğundan taviz vermeden yapılan tasarımları çöpe atmış yeni bir siyasal döneme Türkiye’nin yolunu aydınlatmıştır. AK Parti başlangıç yılında başarılı da sayılırlar. Ancak 2007'den itibaren vizyonsuz güce dönüşmüştür. Bu salonu şereflendiren sizler, her birimiz ayrı ayrı düşmanca tavrın birebir muhatabı olduk.  

Akşener'in 'İyi Parti' tanıtım toplantısında neler oldu? İşte kare kare o anlar...Akşener'in 'İyi Parti' tanıtım toplantısında neler oldu? İşte kare kare o anlar...Akşener'in 'İyi Parti' tanıtım toplantısında neler oldu? İşte kare kare o anlar...Akşener'in 'İyi Parti' tanıtım toplantısında neler oldu? İşte kare kare o anlar...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDADIR

Devlet organizasyonundaki denge 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi ile gevşemiş, 2014 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi ile tam olarak ortadan kalkmıştır. 16 Nisan referandumu, kirli referandum, 1946 seçimleri adeta tekrar sahnelenmiş yeni bir usul eklenmiştir. Toplumsal destek yetmezse yargıçlar tamamlar. YSK imdadınıza koşar. 

Demokrasi tehdit altındadır. Postmodern milli şef dönemi başlamıştır ama sürdürülebilir değildir. Aziz milletim, bugün 25 Ekim 2017, bütün gözlemler şu sonucu gösteriyor; Türkiye yorgundur, millet yorgundur, devlet yıpranmıştır. Siyasal iklimin değişmesi dışında hiçbir sağlıklı yol kalmamıştır. O çıkar yol biziz. 

Meral Akşener salonda atılan slogana müdahale etti!

 "BENİM İLLA CUMHURBAŞKANI OLMAMI İSTİYORLAR"

Siyasal iklimin değişmesi dışında sağlıklı yol kalmamıştır. O çıkar yol biziz, o çıkar yol sizsiniz. O çıkar yol 80 milyon Türk milletidir. (Sloganlar üzerine) Başbakan değil Cumhurbaşkanı... Ümit Özdağ, Koray Aydın, Ali Türkşen benim illa Cumhurbaşkanı olmamı istiyorlar. Sonuç itibariyle şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır.

LOGO ALDATMACA MIYDI?
Akşam İyi Parti kurucu üyesi Ali Türkşen, yeni partinin logosu diye bir logo paylaşmış ve üzerinde çok fazla yorum yapılmıştı. Ancak Akşener'in konuşması sırasında "İyi Parti"nin logosu ekrana getirildi. Ve gerçek logo ortaya çıktı. İyi Parti'nin logosunda güneşin altında "İyi Parti" yazdığı görüldü. "İyi" yazısının da "Kayı işareti"ne benzetilmesi dikkat çekti

İYİLİK GÜNEŞİ İLE AYDINLATMAYA AZİMLİYİZ

İyilik güneşi ile aydınlatmaya azimlidir milletimiz. Milletimiz yeni bir siyasal hareketle, güçlü bir Türkiye yoluna devam etmek niyetini açıkça beyan etmektedir. Binlerce yıllık iyilik medeniyetinin yolcuları olarak bugün burada görevi ilan etmek için toplanmış bulunmaktayız. Umutlarımız var. Hayallerimiz var. Zengin bir Türkiye istiyoruz. Adil bir Türkiye istiyoruz. Gücümüz var. Özgür bir toplum toplum istiyoruz. Gücümüz var. 

Meral Akşener'in 'İyi Parti'sinin logosu alıntı mı?

 "İYİ PARTİ İLE YENİLENECEĞİZ"

Allah hayırlı eylesin.  İyilik güneşinin aydınlığında, salondaki binler 80 milyon ile kucaklaşıp Türkiye olacak. Türkiye coğrafyası ile kucaklaşıp dünya olacak. Daha ileriye yönelecek. İyi Parti ile yenileneceğiz.

İSİMLERİNİ TEK TEK SIRALADI

Bizler siyasette bir alan aramıyoruz, bunu talep de etmiyoruz. Çağrımız bütün Türkiye’ye inanıyoruz ki partimiz daha güçlü bir Türkiye’nin yolunu açacaktır. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Rauf Orbay, İsmet İnönü, Celal Bayar ve Adnan Menderes’i, Süleyman Demirel’i, Necmettin Erbakan ve Başbuğ Alpaslan Türkeş’i, Turgut Özal’ı, Bülent Ecevit’i, şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve ebediyete intikal edip de adını burada zikredemediklerimizi rahmetle anıyoruz.

Meral Akşener'in partisinde kimler var? Ünlü sunucu kim?Meral Akşener'in partisinde kimler var? Ünlü sunucu kim?Meral Akşener'in partisinde kimler var? Ünlü sunucu kim?Meral Akşener'in partisinde kimler var? Ünlü sunucu kim?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

EKONOMİNİN EFENDİLERİ....

Kafamızı gündemden biraz kaldırıp yaşadığımız dünyaya baktığımızda gelişimin şaşırtıcı bir seyir izlediğini görüyoruz. 

Zenginleşmenin kaynağı ranttan bilgiye geçmiştir. Ekonominin yeni efendileri, bilgi piyasasının sahipleridir. Birçok ülke sürücüsüz otomobillerin, kamyonların, droneların lojistik sektörünü nasıl etkileyeceğini bugünden tartışıyor. Son çeyrek yüzyılın bu gelişmeleri sosyal hayatı ve kamu düzeninin işleyişini de derinden etkilemiştir. Siyasal liderliklerin temel görevi zamanın ruhuna uygun dönüşümün önünü açmaktır. 

TOPLANTIDAN NOTLAR:
Program öncesi polis ekipleri kültür merkezinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Türkiye’nin çeşitli noktalarından çok sayıda vatandaş katıldı, salonda çok sayıda kişi ayakta kaldı. Program 200 kurucular kurulunun tanıtımı ile başladı. Kurucular kurulunun tanıtımının ardından kürsüye Meral Akşener geldi. Akşener alkışlara alkışla cevap verdi. Akşener, konuşmasına kısa bir ara verip partisinin isminin açıklanacağı klibi izledi. Hazırlanan klipte partinin isminin ’İYİ PARTİ’ olduğu açıklandı, sloganı ise ’Türkiye İyi Olacak’ olarak belirlendi. 

İKTİDAR GİDİCİ AMA ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Türkiye tarihin gerisine düşemez. Asla razı olmayacağız. Türkiye dünyanın gelişimini iyi okuyamıyor. 

Bu iktidar gidici ama çocuklar bizim çocuklarımız. O çocuklar bizim çocuklarımız. Biz gençlerimizin beyinlerine sınırlar çizmeyelim. Kendi çocuklarımızdan korkmayalım. Bırakalım onları, düşünceleri olsun. Hayalleri olsun. Kindar nesle gerek yok.

KİNDAR NESİLLERE GEREK YOK

Akşener'e, Muhsin Yazıcıoğlu kazası tepkisi! İsmail Güneş'in eşi...

 Bu, Türkiye’nin yakalayacağı yegane gelecektir. Kindar nesillere filan gerek yok. Dünya ile rekabet edeceksen donanımlı gençlerimiz sayesinde olacaktır. 'İyi Parti' olarak kararlıyız, eğitimde kalite artacak, bilim ve teknolojiye öncelik verilecektir. Hedefimiz ortalama 7 yıl olan eğitimi 11 yıla çıkartmaktır. Hedefimiz ilk 20 ülke arasına girmektir. Eğitimi ailelerin üzerinde yük olmaktan çıkaracağız inşallah. İyi Parti olarak bunu başaracağımıza gönülden inanıyorum. Bu sözü bir vaat olarak değil, iktidara geldiğimizde yerine getireceğimiz bir namus sözü olarak veriyoruz. 

YARGIYA ZABITA AMİRLİĞİ GİBİ DAVRANILMASINI...

 Hukuk, adalet ve liyakat devletin merkezinde olmazsa devlet çözülür.  Haktan ve liyakattan uzak yönetimler, korkak yönetimlerdir. Yargıya zabıta amirliği gibi davranılmasına müsaade etmeyeceğiz. Yaşadığımız şehrin sokaklarında bir sabah erkenden gezinti yapalım. İşçi fabrikaya, çiftçi tarlaya, öğrenci okula mutlu gitmemektedir. Her sabah erkenden uyanan ev kadını çocuklarının yüzüne umutla bakamamaktadır. 

LİYAKATIN OLMADIĞI YÖNETİMLER KORKAK YÖNETİMLERDİR

Hukuk kamu düzeninin olmazsa olmazıdır. Devlet adil olmalıdır. Adalet cehaletin düşmanıdır. Korkakların düşmanıdır. Bu nedenledir ki haktan ve liyakatın olmadığı yönetimler korkak yönetimlerdir. Özgürlük alanlarını daraltan yönetimler ilerlemeci olmayan yönetimler korkak yönetimlerdir.
Milletten topladıklarıyla devlet ihtişamının arkasına saklanan yöneticiler aslında korkak yöneticilerdir. Bunlar birlik dilini kullanmazlar. Korkak iktidarlar, korkak yönetimler insanlığa acıdan başka miras bugüne kadar bırakmamışlardır. Adalet ise cesaret ister. Adalet medenidir, evrenseldir. Adaleti sağlayamayan yargı vicdanları çürütür, birliği bozar, devleti çözer.

GENCECİK ÇOCUKLARIMIZ AK PARTİ’DEN KAĞIT GETİRMEDEN...

Liyakatın önemi kalmamıştır. Gencecik çocuklarımız AK Parti’den kağıt getirmeden iş bulamamaktadır. O günlerde soruları çaldırdılar, soru çaldılar bugün ise 'hamili kart yakınımdır' yazan bir kart gitmeden ne devlette ne özelde hatta ve hatta taşeronda iş bulamamaktadırlar. Bu ülkenin insanları böyle bir tabloyu hak ediyor mu. Hak etmiyor.

SİYASİ PARTİLER KANUNU DEMOKRATİKLEŞECEK

Davaları İslam’dan kutsal olanlar menfaatleri dururken hakkaniyeti nasıl kavrasınlar. Bir Bakan demişti ki “peygamber efendimiz kibirlenmişti ama biz kibirlenmedik” demişti. Bizim derdimiz ikiye karpuz gibi bölünmüş Türkiye’yi tekrar bir araya getirmektir. Bu yüzden saygın ilahiyatçıların söylediği “devletin dini adalettir” sözünü çok anlamlı buluyoruz. Siyaset rekabetçi olmaktan çıkarsa devlet kendini yenileyemez. Siyasi partiler kanunu demokratikleşecektir.

İYİ Parti'nin anlamı ne? Akşener'in partisinin işareti ne olacak?

 YOLSUZLUK ÇAMURDUR, ÇAMUR YUKARIDAN AŞAĞIYA AKAR

Yaygın yolsuzluk demokrasinin kıt olduğu ülkelerde görülür. Şimdi diyorlar ki son dönemde “efendim işte aşağıda bazı yolsuzluk iddiaları var.” Yolsuzluk duman değil ki aşağıdan yukarı çıksın. Yolsuzluk çamurdur çamur yukarıdan aşağıya akar.  Maalesef Türkiye’de yolsuzluk iddia olmaktan öteye geçmiştir. Yukarıdan yerel yönetimlere kadar yaygınlaşmıştır. Ne yargıdan en hükümetten bir ses çıkmıyor. Yolsuzluk adeta dokunulmazlık alanına dahil edilmiştir.

YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ HER KİM OLURSA OLSUN...

E işleri kolay. İstedikleri zaman fetva da alıyorlar. Geceleri de rahat rahat uyuyorlar. İmanım gibi inanıyorum ki yolsuzluğa bulaşmış her kim olursa olsun itibarını bırakmadan bu dünyadan göçmeyecek.
Yolsuzluk konusunda ahlaki boyut bir ayan bırakılırsa yolsuzluk atmosferinin yaygın olduğu bir ülkede yatırım yapılabilir mi? Sisteme güven kalır mı?

15 TEMMUZ İLE FİNAL YAPMIŞTIR

28 şubat bizzat TSK’ya yönelik bir ihanet sürecinin adıdır. Bu süreç Türk askerine çuval giydirmekle tazelenmiş, Ergenekon ve Balyoz süreciyle devam etmiş 15 Temmuz ile final yapmıştır. Fetö ihanet şebekesi bütün ihanet süreçlerinin ana aktörüdür.

15 Temmuz tam anlamıyla bir devlet etme zafiyetidir. Millet devleti sokaktan toplamıştır. Bir başka tarihi geçek ise şudur. TSK’yı Türkiye’nin aktif değeri tanımından düşürmek için plan yapanlar maalesef iktidar kadrolarının bulanık beyinlerinden faydalanmışlardır. Süreç Türkiye için yol çevirme ön kesme operasyonudur.

“FETÖ İHANET ŞEBEKESİNİN DEVLETİN İÇİNE SIZMIŞ HER DAMARINI KESMEK NAMUS BORCUMUZDUR”

15 Temmuz hain kalkışma darbe teşebbüsünün şehit ettiği 249 şehidimizin ruhuna ailelerine duyduğumuz borç FETÖ ihanet şebekesinin devletin içine sızmış her damarını kesmek, faillerini bulmak için çalışmak başta ben olmak üzere bütün arkadaşlarımız için bir namus borcudur.

28 Şubat’ın hain kadrolarına seslenmek istiyorum: Mutlu musunuz, huzurlu musunuz. Eğer siz millete şekil vermeye çalışmasaydınız şimdi 80 milyon daha özgür ve daha zengin bir ülkede yaşıyor olacaktık. Şimdi de bunlar sizin trolünüzdeler. Ne hak biliyorlar ne hukuk. Siz neredesiniz bilmiyorum ama biz yine milletimizle birlikte yürüyoruz.

“BUGÜNKÜLER DE TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE SİZİN YANINIZA GELECEKLER”

28 Şubat’ın kudretlileri bekleyin. Yoldaşlarınız olacak. Bugünküler de tarihin çöplüğüne sizin yanınıza gelecekler.

Bu iddia doğru mu? Akşener hakkında soruşturma mı açıldı?

SLOGAN "TÜRKİYE İYİ OLACAK"

"Türkiye iyi olacak" sloganının yer aldığı parti programında 8 ilke belirlendi:

Türk milletine güveni esas almak
Açık, dürüst ve hesap verebilir olmak
Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak
Somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak
Çözüm üretmek ve çalışkan olmak
Eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmak
Siyaseti değerler üzerinden üretmek ve yapmak
Milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak
Farklılıklara saygılı olmak
Milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmak