BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Meral Akşener: Ankara'da 3 otelden atıldım

Yeni parti kurmaya hazırlanan Meral Akşener, etkinlik yapacak otel bulmakta zorlandıklarını, Ankara’da eşiyle kaldığı üç ayrı otelden parasını ödediği halde odadan çıkarıldığını söyledi.

Abone ol

MERAL Akşener, parti kurma hazırlıklarını devam ettirirken, şok bir iddiayı gündeme getirdi.

İstanbul'da yaklaşık bin 500 taraftarıyla buluşan Akşener, etkinlikler için salon bulmakta çok zorlandığını anlattı. Ardından da "Ankara’da eşiyle kaldığı üç ayrı otelden parasını ödediği halde odadan çıkarıldığını" anlattı.

Akşener, otel yetkililerinin kimi bakanlık görevlilerinin baskısı altında bu yola başvurmak zorunda kaldığını söyledi.

Kurucular kurulunun bir bölümünü açıklayan Meral Akşener, şu isimleri açıkladı:
Emekli büyükelçiler Ahmet Erozan ve Tugay Uluçevik, eski bakanlar Aydın Tümen ve Suat Çağlayan, eski milletvekilleri Cevher Cevheri (Adana), Kazım Ataoğlu (Bingöl), Âşık Veysel’in torunu işkadını Çiğdem Özer, Tokyo Üniversitesi’nden Elif Gökdemir, 15 Temmuz gazisi olan eski emniyet müdürü Fatih Eryılmaz.

PARTİNİN ADI VE LOGOSU 25 EKİM’DE AÇIKLANACAK

Akşener açıklamasında, partinin adının ve ambleminin 25 Ekim’de ilan edileceğini belirtti. Partide kadın kollarının olmayacağını, kadınların her kademede bulunacağını, yüzde 30 oranında kadın kotası uygulanacağını söyledi.

GÜNEYDOĞUYA GİDECEK 

Akşener şöyle devam etti: “Benim eşim Rizelidir. Erdoğan da Rizeli. Benim bildiğim kadarıyla Erdoğan, kendisine ‘Bir kadından korktu’ dedirtmez” dedi. 

TUTUKLANMA ENDİŞEM YOK

Tutuklanma endişesinin olmadığını belirten Akşener, şunları söyledi: “14 ay oluyor. ‘Bir şey varsa tutuklayın’ dedim. Çok iftiralar attılar. Ben de iddiasını ispatlamayan şerefsizdir dedim. Hâlâ şerefsiz şerefsiz dolaşıyorlar.”

AHLAT'TA EV KİRALADI, PARTİYİ KURUP ORAYA GİDECEK

Akşener, Bitlis’in Ahlat ilçesinde ev kiraladığını, 25 Ekim’den sonra ilçeye giderek bayram sofrası kuracaklarını, daha sonra da 15 gün boyunca Doğu ve Güneydoğu Anadolu şehirlerini gezerek, vatandaşla biraraya geleceğini söyledi. Akşener, bölgede AKP ve HDP arasında üçüncü güç olacaklarını iddia etti.