BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener alacağı oy oranını açıkladı!

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı olursa alacağı oy oranını açıkladı. Akşener ayrıca, Devlet Bahçeli'ye yönelik söylediği "baş paralel" sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

Abone ol

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, MHP'deki olağanüstü kurultay gelişmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV'de Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Akşener, MHP'de büyük yankı uyandıran "Baş paralelci Bahçeli" sözlerinin arkasında olduğunu belirterek kurultayı toplayacaklarını belirtti. Akşener, MHP Genel Başkanı olması durumunda seçimde alacağı oy oranını da açıkladı.

"YÜZDE 25'LİK BİR RAKAMLA BAŞLARIZ"

MHP, 7 Haziran seçimlerinde %16,29, 1 Kasım seçimlerinde ise %11.90 oy almıştı.

Akşener, programda MHP Genel Başkanı olursa MHP'nin alacağı oy oranını da açıkladı. AK Parti'nin yüzde 30'luk bir kemik oy oranı olduğunu belirten Akşener, "Yüzde 19.5'lik bir seçmen kitlesi var ki, ANAP'tan gibi partilerden geçmiştir. Bu orandaki bir seçmenin benim başımda olacağım bir MHP'ye kaymış gözüküyor. Ben yüzde veremem ama yüzde 25'lik bir rakamla başlarız. MHP'nin oy potansiyelini bildiğim için nereye gideceği bizim çalışmamıza bağlı" ifadelerini kullandı.

"GÖREVİ KABUL ETMİŞ OLSAYDIM PARALELCİ DENİLEBİLİR MİYDİ?"

Devlet Bahçeli'nin MHP'de paralel yapılanma iddialarına ilişkin açıklamalarına değinen Akşener, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun paralel proje olduğunu söyleyenler şimdi de benim paralel proje olduğumu söylüyor. Her iki konunun muhattabı Devlet Bahçeli'dir. Dediklerimin arkasındayım" dedi.

Akşener açıklamalarının devamında, "Seçim hükümetindeki bakanlık görevini kabul etmiş olsaydım acaba ajan, paralelci denilebilir miydi? O gün paralelci değildim bugün paralelciyim. Bütün bu sözleri Türk milletinin ferasetine bırakıyorum." ifadesini kullandı.

"SAYIYI SÖYLERSEM UYKULARI KAÇAR"

Olağanüstü kurultay süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Akşener, "Olağanüstü bir kurultay talebinde bulunduk. Mahkeme kararı verdi. Şimdi kurultayı toplayacağız. Şimdi asıl soru şu, kendi seçtikleri delegelerden neden korkuyorlar. Ben 100 delegeyle görüştüm. Evet denen sayıyı söylesem uykuları kaçar" şeklinde konuştu.