BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.498,52
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener: 21'inde orada olacağım

Meral Akşener Niğde Valiliğinin 7 günlük toplantı ve yürüyüş yasağına tepki gösterdi.

Abone ol

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Niğde Valiliğinin yasak kararına tepki göstererek, "Ben 21'inde orada olacağım. Otobüs kalkıyor yolcu kalmasın." dedi.

Akşener, Eyüp Milli Dayanışma ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen “Neden Hayır Diyorum" başlıklı toplantıya katıldı.
Eyüp'te bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya katılanlar “80 milyon kere hayır" yazılı dövizler taşırken, dijital ekran da anayasa maddeleri ile ilgili bilgilendirme yazıları program boyunca yayınladı.

“BEN 21'İNDE ORADA OLACAĞIM"

Meral Akşener, “Şimdi Niğde'ye gideceğim. Şaka gibi, 3-5 salon değiştirildi. En sonunda el sıkıştık, tarih ilan edildi. 'Meral Akşener geliyor' resimleri asıldı, saatte bir yırttı belediye, bizimkiler de inat ya, onlarda ısrarla saatte bir astılar. Bu inatlaşmanın sonucunda denildi ki 'bu hayırcılarla mücadele etmeyelim, ne yapalım? Toptan halledelim'. Vali bey bir yazı yazdı, bir hafta boyunca Niğde'de kuş uçmayacak. Ben 21'inde orada olacağım. Otobüs kalkıyor yolcu kalmasın. Dükkan gezmeye mani olabilecek mi? Kapı zili çalmaya mani olunabilinir mi? O Niğde'de oturup bir kahvede kahve içmeye, çay içmeye mani olunabilinir mi? Hayır" şeklinde konuştu.

“NİYE KINA YAKMIŞIM. SİZE NE, YAKTIM SİZE NE?"

Meral Akşener, elindeki kınasını göstererek, “Herkes bozuldu bu işe. Türkiye'de kınayla ilgili bihaber olan ne çok insan varmış. Kına önce kurbana yakılır, Allah'a kurban. Evlenirken genç hanıma yakılır, ailesine kurban adansın diye. Sonra bizim gibi kadınların doğurduğu erkek çocuklara yakılır, askere giderken vatanına kurban olsun diye. Bunu analar yakar, sağ eline yakar. Yakarken der ki 'ya şehit ol, ya gazi'. Şimdi Balgat başta olmak üzere, Çankaya hepsi beraber benim kınaya çok kızdılar. Niye kına yakmışım. Size ne, yaktım size ne? Ama bir şey öğrendim, kınanın nerelerde yakıldığına dair bilgileri yok. Hepsinin çoluk çocuğu paralı askerlik yaptığı için anaları kına yakmadı. Nereden bilsinler" diye konuştu.