BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  GÜNCEL

Menzil tarikatı hastaneyi bastı!

Geç gelme nedeniyle çıkan tartışmaya başhekimin de dahil olmasının ardından, hasta yakını olduğu öne sürülen çok sayıda sakallı, sarıklı kişi hastaneye geldi.

Abone ol

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir doktor ile başhekim yardımcısı arasında iddiaya göre geç gelme nedeniyle çıkan tartışmaya daha sonra başhekimin de katılmasının ardından, hastaneye tarafların yakını oldukları öne sürülen çok sayıda sakallı, sarıklı kişi geldi.

Aralarında Menzil tarikatı mensuplarının da olduğu öne sürülen kişiler hastanenin başhekimlik katını doldururken, görüntü almak isteyen gazetecileri de engellediler. Polis hastanede güvenlik önlemleri alırken, kalabalığın bekleyişi de sürüyor.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan doktor H.P. ile Başhekim Yardımcısı V.F.P. arasında iddiaya göre, dün işe 1 saatlik geç gelme nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma hastane görevlilerinin araya girmesiyle son buldu. Ancak doktor H.P., aynı konuyla ilgili olarak bu kez odasına gittiği Hastane Başhekimi A.Y. ile tartıştı. Bu tartışma üzerine bugün H.P.'nin yakını olan bazı kişiler hastaneye geldi. Bir süre sonra bu kez, Başhekim A.Y. yanlısı olduğu öne sürülen onlarca kişi hastane başhekimlik koridorunu doldurdu. Sakallı ve sarıklı çok sayıda kişi, koridor ve başhekimlik makamının bulunduğu odada beklemeye başladı.

POLİS ÖNLEM ALDI

İhbar üzerine çevik kuvvet polisleri de hastane bahçesinde önlem aldı. Olayı haber alarak hastaneye giden ve başhekimlik koridorundaki kalabalığı görüntülemek isteyen gazeteciler ise, kalabalıktaki kişiler tarafından engellendi.

Başhekim A.Y. ile görüşemeyen gazeteciler, başhekimlik odası ve koridorunda bulunanlar tarafından sık sık görüntü almamaları konusunda uyarıldı. Son olarak hastaneden ayrılmak isteyen gazeteciler, başhekimlik katında bulunan bazı kişiler tarafından dışarı çıkarıldı. Dışarı çıkan gazetecilere eşlik eden bir kişi ise, koridorda bekleyen kalabalıktakilere gazetecilere karışılmamasını isteyip, "Talimatlara uyun" diye uyardı.

Hastane içi ve dışında bekleyiş devam ederken, yeni kişilerin de gruplar halinde hastaneye geldiği görüldü. Konuyla ilgili hastane yetkilileri açıklama yapmadı.