BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  GÜNCEL

Menüde domuz eti var!

Hiçbir uyarı yapılmıyor. Pizza satın alan bir müşteri içeriğini sorunca korkunç gerçek karşısında irkildi..

Abone ol

İstanbul'daki Kitchenette Restoranı'nda hiçbir uyarı yapılmadan domuz eti içeren pizza satılması büyük tepkiyle karşılandı. Bir müşteri sipariş verirken 'proscuitto' isimli pizzanın içeriğini garsona sorunca İtalyanca 'domuz' olduğunu öğrenmişti.

Zaman'dan Çağlar Avcı'nın haberine göre Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, gıda maddelerin içeriğinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi açıkça yazılmasını istiyor. 

Müşteriden talep gelmedi

Kitchenette Restoranları Genel Koordinatörü Reha Arslan ise şimdiye kadar bu şekilde bir şikâyet almadıklarını iddia ediyor. Arslan, daha önce şikâyet almaları halinde bunları değerlendireceklerini savunarak şunları söylüyor: "Çünkü bu ulusal bir sorun. Evet, alkol kullanılıyorsa menüde yazılmalıdır. Fakat daha önce böyle bir talep gelmedi. Müşterilerimizin bu yönde bir talebi olursa tabii ki değerlendireceğiz."

Amerika'da baharatlar bile yazılıyor

Gelişmiş ülkelerde restoranlar menülerinde yemeğin içeriğine dair bilgilere yer vererek tüketiciyi mağdur etmiyor. Amerika'da, domuz eti tüketmeyen Yahudi müşterileri için restoranlar menülerde yemeğin içeriğine dair ayrıntılı bilgilere yer veriyor. Yemekte kullanılan baharatlar, katkı maddeleri, kullanılan sebzeler bile yazılıyor.