BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Menderes Türel'i ağlatan tezahürat

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, partililerle buluştu.

Abone ol

''Antalya seninle gurur duyuyor'' şeklindeki sloganlar AK Parti'nin vitrine yeri giren Menderes Türel'i duygulandırdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, ''Hem Antalya hem Türkiye'de çocuklarımızın geleceği için torunlarımızın istikbali için AK Parti'ye, AK Parti'nin hizmetlerine gerçekten ihtiyaç var'' dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun, 4'üncü Olağan Büyük Kongre'nin ardından gerçekleştirdiği ilk toplantıda yapılan görev dağılımıyla Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Menderes Türel, partisinin il binasında partililerle bir araya geldi.

GÖZLERİ DOLDU

Burada bir konuşma yapan Menderes Türel, konuşmasına herkese teşekkür ederek başladı. Yaşanan sürecin tüm partililerin başarısı olduğunu belirten Türel'in, partililerce uzun süre alkışlanması ve ''Antalya seninle gurur duyuyor'' şeklindeki sloganları üzerine gözlerinin dolduğu gözlendi.

Duygusal konuşmaları hayatı boyunca yapamadığını ifade eden Türel, Antalya'daki uyumun başarıda büyük etkisi olduğunu, bu uyumun birçok ilde yakalanamadığını kaydetti.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun MKYK'da yer almasının da önemli olduğunu vurgulayan Türel, kendilerinin beklentisiz bir hizmet yarışı içerisinde olduklarını belirtti.

MYK gündeme geldiğinde Çavuşoğlu ile birbirlerine MYK'ya girme dileklerini ilettiklerini kaydeden Türel, ''Hakikaten siyaseti makam, mevki için yapmıyoruz. Beklentisiz bir hizmet yarışının içerisindeyiz. Biz siyaseti makam, mevki odaklı hale getirirsek o zaman hem bir misyon partisi olabilme özelliğimizi kaybederiz hem de gerçekten siyasi ömrümüzün kısa olmasına neden olmuş oluruz'' diye konuştu.

İki yıl boyunca sade bir üye olarak partide hizmet ettiğini, verilen görevin kendisi için sürpriz olduğunu dile getiren Türel, ''Bunun arkasında yatan gerçek, sizlerin bize verdiğiniz destektir. Burada birbirimizi çekiştirseydik, bu desteği sağlayamasaydık. Bu birlik ve bütünlüğü sağlayamasaydık bu takdirler ve değerlendirmeler söz konusu olamazdı'' dedi.

Önlerinde 3 önemli seçim olduğuna dikkati çeken Menderes Türel, üstlenmiş olduğu görevin omuzlarına ağır bir yük yüklediğini söyledi. Türel, gece gündüz çalışacağını ifade ederek, özellikle yerel seçimlerin önemine değindi.

Türel, ''Hem Antalya hem Türkiye'de çocuklarımızın geleceği için torunlarımızın istikbali için AK Parti'ye, AK Parti'nin hizmetlerine gerçekten ihtiyaç var. Farklı zihniyetlerdeki oluşumların, partilerin Antalya'da ne kadar büyük sıkıntılara neden olduğunu görüyorsunuz. Ancak tabi ki halkımızın takdirine her zaman saygımız sonsuz. Biz bunlardan gereken dersleri almayı bilmeliyiz'' diye konuştu.

PARTİMİZDE SANDIK GÖREVLİSİ OLMAK ŞEREFTİR

Referandum sürecinde babasını kaybettiğini hatırlatan Türel, babasının vefatının ertesi günü sandık görevlileriyle ilgili bir toplantı yapılacağının kendisine iletildiğini, ancak kimsenin kendisinin katılmasını beklemediğini anlattı. Bu toplantıya katılmasının büyük şaşkınlıkla karşılandığını aktaran Türel, ''Partimizde sandık görevlisi olmak da en büyük şereftir. Hepimiz hizmet kervanının içerisinde farklı noktalarda istihdam ediliyoruz. Hepimizin önemi son derece büyüktür'' dedi.

İşinin yerel yöneticilik olduğuna dikkati çeken Türel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yerel yönetimden geldiğini belirtti. Kendilerinin yapacaklarını başkalarının hayal bile edemeyeceğini kaydeden Türel, kendilerinin belediyecilik yaptıkları yerler ile başkalarının belediyecilik yaptığı yerler arasında büyük farklar olduğunu ifade etti. Yerel yönetim seçimlerinde çok önemli bir sınav vereceklerini kaydeden Türel, bunun için gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

Seçim kampanyasını teşkilat bazlı boyuttan seçmen bazlı boyuta taşıyacakları bir proje üzerinde çalıştığını belirten Türel, şöyle konuştu:

''Bize her gönül veren kardeşimizi adeta bir teşkilat temsilcisi, teşkilat üyesi, kampanyanın sorumlu bir üyesi, bir gönüldaşı gibi hissettirmek ve böylelikle bunun seçmen bazlı bir kampanyaya dönüşerek başarıya ulaşmasını sağlamak gibi bir proje üzerinde çalışıyorum. Teşkilat olarak seçmenleri dahi bir seçim kampanyası elemanı sorumluluğu içerisine sürükleyebiliyorsak o zaman Antalya'da tarihi başarılar geçmişte olduğu gibi gelecek, yine Antalya'da, Türkiye'de başarılı olacağız.''

Genel başkan yardımcılığı görevine getirildiğinin açıklanmasının ardından AK Parti Antalya milletvekillerinin kendisi kadar sevindiğini ve güzel bir dayanışma ortaya koyduğunu anlatan Türel, tüm partililere, il yönetimine ve milletvekillerine teşekkür etti.

Toplantıya Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Gökçen Enç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ile il başkanı Mustafa Köse ve partililer katıldı.

uuuuuuuu.20121006160509.jpg