BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Menbiçte bomba YPG gelişmesi! Hem Kürt sitesi hem Reuters geçti

MENBİÇ'ten arka arkaya son dakika haberler geliyor. Kürt sitesi Rudaw ve ünlü haber ajansı Reuters YPG çekiliyor diye duyurdu. Anadolu Ajansı ise işin aslının bambaşka olduğunu haber veriyor.

Abone ol

Kürt sitesi Rudaw'ın aktardığı son dakika habere göre YPG Genel Komutanlığı, Menbic’deki askeri danışmanlarının kentten çekilme kararı aldığını duyurdu. Aynı haberi ünlü haber ajansı Reuters de geçti.

Reuters'ın aktardığı habere göre de terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG, Menbiç'ten çekeceğini açıkladı.

ÇEKİLİYOR GİBİ YAPIP... : Anadolu Ajansı ise konuyla ilgili geçtiği haberinde YPG'nin Menbiç'ten çekilme propagandası yaptığını ancak teröristlerin hala Münbiç ilçe merkezi ve kırsalında konuşlu bulunduğunu bildirdi.

AA'ya göre merkezde varlığını gizleyen örgüt, ilçenin kuzeyinde Fırat Nehri kıyısından batıya doğru Ayn Dadat beldesinden Bab ilçesinin doğusuna uzanan bölgeye yayılmış durumda. YPG/PKK'ya bağlı sözde Münbiç askeri konseyinin de içinde bulunduğu silahlı unsurlar da hala kentin merkezi ve çevresinde yer alıyor. Örgüte bağlı unsurlar, ilçenin özellikle Fırat Kalkanı bölgesine bakan cephe hatlarında varlık gösteriyor.

AA'nın 30 Mayıs'taki haberinde örgütün elebaşlarının ilçeden ayrılmaya başladığı ancak geri kalan kadrosunun Münbiç'te kaldığı bilgisi paylaşılmıştı.

ÇAVUŞOĞLU YOL HARİTASINI VERDİ: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bugün yaptığı açıklamada ABD Dişişleri Bakanı Mike Pompeo ile Menbiç konusunda yaptığı görüşmeye ilişkin, "Menbiç için yol haritası üç aşamadan oluşuyor. Yol haritasının ilk aşamasında iki tarafÿön hazırlık toplantısı yapacak. İkinci aşamada YPG bölgeden çekilecek. Üçüncü aşamada ise bölgeyi kimin yöneteceğine ve güvenlik birimlerinde kimlerin yer alacağına karar verilecek" demişti. 

Bakan Çavuşoğlu, Menbiç’ten çekilirken YPG'nin silahlarının da alınacağını ifade etti.

IŞİD'İN YERİNE YPG YERLEŞMİŞTİ: Bir diğer terör örgütü DEAŞ'ın 2016 yazında Menbiç'ten çıkarılmasıyla ilçeye yerleşen YPG'liler, ABD'nin Türkiye'ye defalarca söz vermesine rağmen bölgeden çekilmemişti.

Menbiç nerede haritasına bakın Münbiç önemli çünkü...