BIST 9.699
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Memurlara bayramda idari izin var mı hükümet son sözü söyledi

Memurlara bayramda idari izin var mı, memurlar bayramda kaç gün izin yapacak ve Ramazan Bayramı tatilinde memurlar idari izinli mi sayılacak sorularının yanıtı milyonlarca memurun gündemindeydi. Bekir Bozdağ'dan bayramda idari izin açıklaması geldi. Bozdağ son habere göre Ramazan Bayramı'nın hafta sonuna geldiğini ve Bakanlar Kurulu idari tatil alma gerekliliği duymadı açıklamasında bulundu.

Abone ol

Memurlara bayramda idari izin var mı, son bayram tatili açıklaması Bekir Bozdağ'dan geldi. Ramazan Bayramı'na sadece sayılı günler kala milyonlarca memurun gündeminde ramazan bayramı tatili vardı. Bakanlar Kurulu son tatil kararına göre Ramazan bayramında 657'li memurlar idari izinli sayılmayacak. 

RAMAZAN BAYRAMI'NDA İDARİ TATİL SÖZ KONUSU DEĞİL: Ramazan Bayramı'na çok az bir zaman kaldığına işaret eden Bozdağ, "Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil verme durumu söz konusu değil. Çünkü Ramazan Bayramı cuma gününe, hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle Bakanlar Kurulu idari bir tatil kararı alma gereği duymamıştır." dedi.

MAAŞ VE İKRAMİYE ÖDEMELERİNİN TARİHLERİ BELİRLENDİ: Emeklilerle ilgili bazı konular bulunduğunu belirten Bozdağ, "Özellikle bayram ikramiyelerine ilişkin Meclis'te yasal değişiklik yapıldı. Bu çerçevede Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisi vatandaşlarımız bayram ikramiyelerini 7 Haziran'da, SSK emeklisi vatandaşlarımız da bayram ikramiyesini 8 Haziran'da alabileceklerdir." dedi.

Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarının 1 ve 5 Haziran tarihleri arasında ödemesinin yapıldığını ve bu ödemelerin devam ettiğini söyleyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"SSK ve Bağkur emeklilerinin emekli maaşları bayram sonrası döneme denk geliyordu. Bunların emekli maaşlarının bayram öncesi ödenmesi, 11-12-13 Haziran'da ödemelerin tamamlanması hususu kararı alınmıştır. Şu anda ödemeler öne çekildi. 11-12-13 Haziran'da SSK ve Bağkur emeklilerimiz de maaşlarını alacaklardır."