BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurlar Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil yapacak?

Memurların merakla beklediği açıklama geldi. Memurlar bu Ramazan Bayramı'nda kaç gün izin yapacak. Memur 3 günlük bayramı uzatamayacak.

Abone ol

Memurların sabırsızlıkla beklediği sorunun cevabı netleşti. Memurlar 2014 Ramazan Bayramı'nda cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı 9 günlük tatil yapamayacak. Memurlar bu 28-29-30 Temmuz'u kapsayan (Pazartesi, Salı ve Çarşamba) 3 günlük bayram tatili yapacaklar.

TATİL SÜRESİ 9 GÜN OLMAYACAK

28 Temmuz Pazartesi günü Ramazan Bayramı’nın 1. günü kutlanacak. Durum böyle olunca arefe günü de 27 Temmuz Pazar gününe denk geliyor. 28-29-30 Temmuz'u kapsayan (Pazartesi, Salı ve Çarşamba) 3 günlük bayram tatilinin Cuma gününe kadar uzatılıp hafta sonları ile birlikte 9 güne uzaması ihtimali ise bu yıl Cumhurbaşkanlığı seçimine takıldı.

GENELGE YAYINLANDI

Geçtiğimiz hafta içinde Başbakan Erdoğan imzasıyla yayınlanan genelgede memurların izinlerini Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre ayarlamaları istenmiş ve ‘Cumhurbaşkanı seçiminin her aşamasında görev alması muhtemel kamu personelinin yıllık izinlerinin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması zorunlu görülmektedir’