BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  DÜNYA

Memurlar mahkemeye gidiyor

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nde, 17 PKK’lı mahkumun firar olayından sonra görev yerleri değiştirilen 36 infaz koruma memuru, işlemin iptal ...

Abone ol

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nde, 17 PKK’lı mahkumun firar olayından sonra görev yerleri değiştirilen 36 infaz koruma memuru, işlemin iptal edilmesi için mahkeme yoluna gidiyor.
Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nden tünel kazarak firar eden 18 PKK’lı mahkumdan 17’si olaydan bir gün sonra düzenlenen operasyonla ele geçirilmişti. Emniyet ve mahkeme heyeti karşısında susma haklarını kullanan firari mahkumlar Van ve Ankara illere sevk edilmişti. Firar olayından sonra cezaevinde başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında ilk etapta birinci müdür, üç ikinci müdür ve bir başmemurun görev yerleri değiştirilmişti.

36 MEMUR HAKKINDA İŞLEM YAPILMIŞTI
Bu gelişmenin ardından kısa bir süre sonra Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nde görevli yaklaşık 110 infaz koruma memurundan 36’sı hakkında farklı illere gönderilmek üzere işlem yapıldı.
İşlemi haksızlık olarak değerlendiren 36 infaz koruma memurunun yarın Bingöl Adliyesi, Elazığ İdare Mahkemesi’ne işlemin durdurulması için başvuruda bulunacağı belirtildi.
(İHA)