BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurlar izlenmekten rahatsız...

Türkiye İmar ve İnşa Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası izleme uygulamasının kaldırılması için başvuruda bulundu.

Abone ol

Türkiye İmar ve İnşa Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk İmar-Sen), ''Gişe memurlarının kamera ile izlenmesi'' uygulamasına son verilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğüne başvurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, karayollarında görevli gişe memurları, çalışma alanlarının kamera ile izlenilmesinden rahatsız oldu.

Çalışanlar bu rahatsızlıklarını Türk İmar-Sen'e iletti. Sendika ise ''gişe memurlarının kamera ile izlenmesi'' uygulamasına son verilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Sendika, Genel Başkan Necati Alsancak ve Genel Mevzuat Sekreteri Mehmet Başpınar imzasıyla, Karayolları Genel Müdürlüğüne yaptığı yazılı başvuruda, söz konusu uygulamaya son verilmesini istedi.

Yazıda, karayollarındaki gişelerde çalışan kamu görevlilerinin zaruri ihtiyaçlarını bile ancak geçiş yapan araçların durumuna göre giderebildiklerini ifade edildi.

Yazıda, 3 metrekarelik bir alan içerisinde zor şartlar altında görev yapan çalışanların kamerayla izlenmesinin çalışanların psikolojisini bozduğuna dikkat çekildi.

Başbakanlığın 2010/12 sayılı genelgesine atıfta bulunulan yazıda, bu genelge çerçevesinde çalışanların kamerayla izlenmesi uygulamasına son verilmesi talep edildi.

Türk İmar-Sen Genel Başkanı Alsancak, konuya ilişkin olarak ''Çalışanların kamera ile izlenmesi gibi uygulamalar her şeyden önce bir insan hakkı ihlalidir. Çalışanları bu kameralar ile rahatsız etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur'' dedi.