BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurkent Ağustos ayında bitiyor!

Ordu'da TOKİ tarafından inşaa edilen Memurkent'in ilk etabı bitmek üzere. Memurlar Ağustos'ta evlerinde!

Abone ol

Memurkent Yönetim Kurulu Başkanı Sait Aydoğan, ağustos ayında düzenlenecek törenle üyelere konutlarının anahtarların teslim edileceğini açıkladı.

Ordu'da Memur-Sen tarafından başlatılan ve S.S.Memur Kent Konut Yapı Kooperatifi olarak tüzel kişilik kazanan, halen TOKİ tarafından inşa edilen bin 584 konutluk proje hakkında bilgiler vermek üzere sendika binasında basın toplantısı yapan Memurkent Yönetim Kurulu Başkanı Sait Aydoğan, hak sahiplerinin sözleşme imzalama işlemlerinin başladığı kaydetti.

İkinci etap çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Aydoğan, "312 konutluk ikinci etap inşaatı devam ediyor. 474 üye için 98 dönümlük bir arsa temin edilerek ihale süresi TOKİ tarafından yürütülüyor. Böylesi büyük bir projenin mutlaka memnun edemeyeceği bir kesim olacaktır. Bu projenin başlangıcından itibaren karşısında duranları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.

Projenin sonuna kadar arkasında olduklarını ve ağustos ayında anahtar teslimi yapacaklarını belirten Aydoğan, "Biz projenin sonuna kadar arkasındayız. Ağustos ayında ilk etaptaki konutlar hak sahiplerine teslim edilecek. Bütün işlemler tamamen yasal çerçevede devam etmektedir. Biz hedeflenen çizgide devam ediyoruz. Üyelerimiz hiç endişe etmesinler. Biz bu konutları belirlenen standartlarda ve tarihlerde kendilerine teslim edeceğiz" diye konuştu.

Memur-Sen İl Başkanı Gökşin Şenol da, kura çekimlerinde boşta kalan 29 hak sahibiyle ilgili bilgiler verdi. Boşta kalan söz konusu 29 hak sahibinin bodrum katların kuradan çıkarılması nedeniyle oluştuğunu dile getiren Gökşin Şenol, "İlk kuranın iptalinden sonra yetkili tüm kesimlerin talepleri doğrultusunda, bodrumlar kuradan çıkarıldı. Neticesinde 42 bodrum katı var. İlk etapta hiç kimse karşı etaba geçmek istemedi. Bodrum kurasına katılmak isteyen 13 kişi kurasına katıldı. Geriye 29 kişi kat boşta kaldı. Biz sorunu en aza indirmek adına çalışma yaptık. Bunların içinden 2 kişi parasını aldı çıktı. Memurkent söz konusu 29 kişinin arsa payını ödemek için karar aldı. TOKİ'de yatırılan parayı verme kararı aldı. Bu konuda kimseyi mağdur etmedik. Ayrıca sözleşmesini imzalamayanların yerine de bu hak sahipleri geçebilecek" şeklinde konuştu.
Basın toplantısına Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Sipahi'de katılarak destek verdi.