BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memura Bakırköy'de örnek toplu iş sözleşmesi

Bakırköy Belediyesi işçi hakları için örnek bir proje hayata geçirdi. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) arasında Bakırköy Özgürlük(Cumhuriyet) Meydanı’nda Türkiye’de tüm memurlara örnek olacak toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmza törenine Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol da katıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Tüm Bel Sen Genel Başkanı imza töreninin özgürlük anlamında Özgürlük Meydanı’nda yapılmasını çok anlamlı bulduğunu ve sendika olarak hiçbir partinin arka bahçesi olmadıklarını söyledi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de,”Sendikal hakların kazanımı konusunda çok bedel ödedik. Baskılar, sürgünler ve gözaltılar yaşadık ama mücadelemizden asla vazgeçmedik.”dedi.

Çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilmeleri için imkanlarımız ölçüsünde birçok ekonomik ve sosyal hakları ile Türkiye’de örnek olacak bir sözleşme imzaladıklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da,” Eşitlikçi,emekçilerin haklarını koruyan ve geliştiren, hiçbir cezai madde içermeyen örnek bir sözleşme imzalıyoruz. Bu toplu sözleşmede; kamu emekçilerine 6 ikramiye vererek bir ilk yarattık.1 Mayıs’ta, Ramazan Bayramı’nda, Kurban Bayramı’nda, yılbaşında 1.000 Lira ve ayrıca eğitim döneminde yine 1.000 Lira vereceğiz. Engelli memurlarımız da ayrıca yılda bir kez 1.000 Lira ikramiye alacaklardır. Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ta kamu emekçilerine ikramiye veren ilk kurum biziz. Engelli çalışanlarına da ikramiye vererek bir ilk yarattık.Daha bir çok sosyal hak içeren bu toplu sözleşmenin bütün kamu emekçilerine yol gösterici olacağına inanıyorum.”şeklinde konuştu.

Başkan Kerimoğlu sözleşmenin resmiyet kazanmasıyla 1 Mayıs ikramiyesini de bugün memurlara ödeyeceklerini müjdeledi.

Bakırköy Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi 1.4.2014-31.12.2015 tarihleri arasında yürürlükte olacak. Sözleşmeye göre ayrıca her ay birinci yıl için 900 TL, ikinci yıl için 1.000 TL sosyal denge parası ödenecek.

Öte yandan Bakırköy Mezarlığı’nda cenaze olduğu için önceden duyurulan davul-zurna ile halay iptal edildi.