ÇALIŞMA HAYATI
08 Şubat 2012 Çarşamba 17:4013 Yorum9825 okunma2012 zamları için kara kara düşünen memuru rahatlatacak haber Bakan Faruk Çelik'ten geldi
- Haber
2012 zamları için kara kara düşünen memuru rahatlatacak haber Bakan Faruk Çelik'ten geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, beklenen zam ile ilgili memurun yüreğini su serpti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan tasarının bu ay içinde yasalaşma imkanı olduğuna inandığını belirterek, ''Nisan ayına sarkması söz konusu değil'' dedi.
Çelik, Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve Ulusal İstihdam Stratejisi'nin ele alındığı Üçlü Danışma Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan tasarının ne zaman yasalaşacağına ilişkin sorusu üzerine Çelik, Kamu-Sen'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı randevu talebi üzerine Başbakan Erdoğan ile görüştüklerini, kendisinin de bu toplantıda bulunduğunu belirterek, toplantıda yasa ve diğer kamu çalışanlarıyla ilgili yaşanan bazı sorunların görüşüldüğünü söyledi.
Tasarının parlamentoya gittiğini ve alt komisyona havale edildiğini anımsatan Çelik, ''Yoğun bir çalışma var. Büyük ihtimalle konfederasyon genel başkanları, teknik heyetleri dinlenecek alt komisyonda ve bir hafta içinde, belki de bu hafta sonu Plan Bütçe Komisyonu'na gitme durumu var. En yakın zamanda da komisyonda ele alınması gerekiyor. Çünkü kamu çalışanlarının, kamu emekçilerinin gözü bu yasada. Bir an önce toplu sözleşme çerçevesinde bir masa etrafında belirlenecek zammın ücretlerine yansımasıyla ilgili beklenti var. Bunun daha da gecikmeye tahammülü yok. Yeteri kadar geç kalmış bir durumla karşı karşıyayız. Bu yönüyle tasarının bir an önce yasalaşmasıyla ilgili bir sorun söz konusu değil.
NİSAN AYINA SARKMASI MÜMKÜN DEĞİL
Milletvekillerinin, komisyon üyelerinin katkıları da dikkate alınacak ve son şekli verilmiş olacak. Ben bu ay içinde tasarının yasalaşma imkanı olduğu inancındayım. Ama komisyon süreçleri nasıl işler, bir kaç günlük gecikme olur mu? Bilemiyorum. Nisan ayına sarkması söz konusu değil.''















AK PARTİAK Parti İzmir'de önyargıyı yıkacakCHP'nin kalesi İzmir'i almak isteyen AK Parti, çalışmalara erken başladı. AK Partili vekil Şengül, İzmir'de konuştu.
CHPCHP'den Ak Partili Şahin'e istifa çağrısıCHP Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Uludere olayıyla ilgili açıklamalarından dolayı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i istifaya çağrısında bulundu
GÜNDEMİşte Osmanlı-Kıyam'ın kamera arkasıBaşrollerini birbirinden ünlü oyuncuların paylaştığı ‘Bir Zamanlar Osmanlı / Kıyam’ dizisinin setine konuk olduk önceki hafta
DÜNYAYarasaların ısırdığı 7 çocuk kudurduŞaşkına çeviren olay Peru'da meydana geldi. İlk kez böyle bir şey yaşanıyor. 7 çocuk kuduz olup öldü.
FUTBOLSakaryaspor sözünü tutacakSakaryaspor'un futbol şube sorumlusu Ömer Bektaş, futbolculara verdikleri sözleri yerine getireceklerini bildirdi.
DÜNYAİşte Hıristiyanlığı bitirecek İncilİran'da Devrim Muhafızları ile bağlantılı site Türkiye’nin elinde bulunan Barnabas İncili'nin Hıristiyanlık dinini çökerteceğini ileri sürdü
DİĞERSökmeye çalıştığı asansörün altında kaldıBursa'nın Gemlik ilçesinde, asansörü sökmeye çalışan bir kişi asansörün düşmesi sonucu altında kalarak hayatını kaybetti- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98










































