BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Memur ve emekliler yeni zamlı maaşı ne zaman alacak?

Memur ve emekliler zamlı maaşı enflasyon farkı zammı açıklanmasıyla belli oldu. Memur ve emeklilerin zamlı maaşının belli olmasıyla birlikte kim ne zaman maaş alacak sorusu aranmaya başlandı. En düşük memur maaşı 2 bin 875 TL olurken en düşük emekli maaşı bin 405 TL oldu. Peki memur ve emekliler zamlı maaşı ne zaman alacak?

Abone ol

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zamlı maaş bugün belli oldu. Ocak - haziran arası alınacak olan maaşlara 1.69, 1.66 ve 5.66 zam yapıldı. Peki yeni zamlı maaşlara memurlar ve emekliler ne zaman kavuşacak?

Memur ve memur emeklilerinin yeni yılda alacağı enflasyon farkı zammı ile işçi emeklilerinin alacağı zam, Aralık enflasyonunun açıklanması ile belli oldu. 2018 emekli ve memur zammı ne kadar alacak sorusu yanıt buldu. Peki memur ve emekliler zamlı maaşlarını ne zaman alacak?

MEMUR VE EMEKLİLER ZAMLI MAAŞI NE ZAMAN ALACAK? SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zamlı paralarını bu ay içinde maaş ödeme günlerinde ceplerine koyacak. Devlet memurları, sözleşmeliler ve geçici personel zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alan memur emeklilerinin ise ödemeleri zamsız olarak hesaplarına yatırıldı. Yüzde 4'lük artış ve enflasyon farkıyla oluşan zam farkı, daha sonradan memur emeklilerine verilecek.

ENFLASYON ZAMMI SONRASI YENİ MAAŞLAR NE KADAR OLDU?  

Aralık ayında tüketici enflasyonu yüzde 0.69 olarak açıklanınca, memur ve emeklilerine enflasyon zammı hakkı doğdu. Memur ve memur emeklileri, Ocak ayında yüzde 1.66 enflasyon zammı alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları, geçmiş 6 aylık dönemde oluşan enflasyona göre belirleniyor. Buna göre işçi emeklileri, yeni yılın ilk altı ayı için yüzde 5.66 oranında zam alacak. En düşük memur maaşı zam sonrasında 2 bin 875 liraya yükselecek. En düşük memur emekli aylığı 1977 lira olacak. En düşük SSK emekli aylığı 1569 liraya çıkacak. En düşük esnaf Bağ-Kur emekli aylığı da 1405 lira olacak.

2018 memur zammı ne kadar? Ocak enflasyon farkı zammı 

Yeni memur maaşları 2018-2019 ünvanlara göre zamlı tam liste