BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,95
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memur-Senden teşekkür

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) disiplin affı nedeniyle hükümete teşekkür etti.

Abone ol

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Sekreteri Adnan Şenol, memur disiplin cezaları affının yasalaşmasından dolayı hükümeti alkışladıklarını söyledi.


Konya'da sendika yöneticileriyle düzenlediği basın toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Sekreteri Şenol, doğrunun her zaman yanında olan bir sendika anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, sendikaları açısından hükümet kanadındaki partinin önemli olmadığını belirtti.

Genel Sekreter Şenol, hükümetin memurlar için yaptığı yeniliklerin son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar doğrunun her zaman yanında olduk. Gerektiği yerde hükümeti eleştirdik, ama yapılan icraatları da alkışlamayı unutmadık. Son derece önemli olan memur sicil affı çıkarıldı. Sendikamız için hükümet kanadındaki partinin hiçbir önemi yok. Sendikamızın projesi olan sicil affının geç bile olsa çıkarılmasından dolayı hükümeti alkışlıyoruz" dedi.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Adem Sazak ise, iktidarın gölgesinde, iktidarın nimetleriyle sendikacılık anlayışının bittiğini ve bazı sendikacıların arzuladığı dönemin geri gelmeyeceğini söyledi. Sazak, yasalaşan sicil affına da değinerek, "21 binin üzerinde memur ve ailesinin 2 yıldır beklediği af kabul edildi. 20 bin 543 memur bu yasadan faydalanacak" şeklinde konuştu.