BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Memur-Sen'den CHP'ye tepki eylemi

Memur-Sen'e bağlı sendika üyeleri, Sivas'ta kent meydanında toplanarak, CHP aleyhine eylem yaptı.

Abone ol

Sivas’ta bir grup sendikalı, CHP’nin, ÖSYM Başkanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dava açmasını protesto etti.

Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, CHP'nin, başta imam hatip lisesi olmak üzere, meslek liselilerinin Polis Meslek Yüksekokulu'na gitmelerinin önünü kesmek için Anayasa Mahkemesi'nin yolunu tuttuğunu öne sürdü.

CHP'nin, daha önce 411 milletvekilinin oyu ile üniversitelerde başörtüsüne sağlanan özgürlüğü ve kamu çalışanlarının toplu görüşmelerde hak ettiği 10 liralık toplu görüşme primini Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını hatırlatan Anlı, bu partinin yasakçı tavrının hala devam ettiğini savundu.

Son olarak, CHP'nin 6114 sayılı ÖSYM Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Kanunu'nu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını belirten Anlı, "Mahkemenin, iptal talebi doğrultusunda karar alması halinde imam hatip ve meslek liselilerin polis olma yolu kapatılmış olacaktır. CHP'nin bu tutumu, seçim reklamlarında 'Benim için yandaş yok, vatandaş var' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemleriyle çelişmiştir."
şeklinde ifade etti.

CHP'nin, seçim çalışmasını, 'ayrımcılık olmayacak' sloganı üzerine oturttuğunu da belirten Anlı, televizyon reklamlarındaki Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin bir seçim klasiği haline geldiğini ifade etti.
Memur-Sen Sivas Temsilcisi Ömer Anlı, "Ülkemizin geleceği ve refahı için bu milletin bağrından yetişen bütün liseliler gibi meslek liseliler de şanlı ordumuz peygamber ocağında ve iç güvenliğimizi sağlayan emniyet teşkilatında görev almalıdır." şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.