BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memur Sen kararını verdi evet mi hayır mı diyecek?

Nisan ayındaki referandum için Memur Sen oy rengini belirledi. Memur Sen referandumda vereceği oy için meydanlara da inecekb. 81 ili kapsayan bir referandum kampanyası başlatılıyor.

Abone ol

Memur-Sen'in referandumdaki oy rengi 'EVET' oldu. Memur sen bunun için aktif bir kampanya da yürütecek. Bunun için de 81 ilde alanlara inecekler. 

Memur-Sen referandum için oy rengini basın toplantısı ile ilan etti. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara’da, basın mensuplarıyla toplantıda bir araya geldi ve " "1 milyon 111 bin 111 üye hedefiyle 81 ilde alanlara iniyoruz ve EVET diyerek yeniden büyük Türkiye hedefi için sorumluluk alıyoruz" dedi.

Yalçın, Memur-Sen’in Anayasa Değişikliği Referandumu’nda vereceklerin 'EVET' oyunun gerekçelerini de şöyle sıraladı;

*Anayasa değişikliği paketine bütün olarak bakıldığında, vesayetin feshine ilişkin hem yürütme hem de yargı erki odaklı değişiklikler var. Vesayetin feshine Evet diyerek demokratik hukuk devletinin güçlendirmesine Evet tercihinin neresi hatalı olabilir. 

*Yargının tarafsızlığını Anayasal zorunluluk ve sorumluluk haline getiren bir hükme Evet demekten daha makul ne olabilir. 

*Yüksek yargı organlarında askeri vesayet dönemlerinin eseri olan üniformalı hakim üye fotoğrafına son verilmesine Evet demek, geçmişin hatalarının tekrarına set çekmektir. 

*Yargının demokratik denetimi kanallarının varlığına Evet tercihi, ancak yargı sistemine güvenin artmasını istemek olabilir. 

*Suç işlemesi, sanık kürsüsünde olması, dağa kaçırılması, Gezi kalkışmasında rol alması, FETÖ tarafından mankurtlaştırılması noktasında ses çıkarmayanlar gençliğin Meclis kürsüsünde olmasını, yasama faaliyetinde olmasını istemiyorlar. Biz istiyoruz bu yüzden de Evet diyoruz.

*Yasama erkininin yasama faaliyetine yoğunlaşmasını, yasama organı üzerinde yürütme erkinin baskısının kalkmasını, yasamanın yürütmeden bağımsız olmasını makul, makbul ve doğru buluyoruz ve EVET diyoruz. 

"*Bütün bu siyaset dışı yaklaşımları, milli iradeye aykırı bakışları ortadan kaldıran yürütme erkinin doğrudan sandıkta ve doğrudan millet tarafından belirlenmesi sistemine Evet diyoruz.

*Cumhurbaşkanını seçemeyen & seçtirilmeyen Meclis….her iki fotoğrafı da yaşadık. Bu fotoğrafların ürettiği çatışma ve kamplaşmaların bedelini de ödedik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de bu riski ve geçmişte yaşanmış tehlikeleri ihtimal olmaktan dahi çıkaracağına inanıyoruz. Bu yüzden Tercih Evet diyoruz.