BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.433,25
HABER /  GÜNCEL

Memur kravat takmayacak

Başbakanlık yayınladığı genelgeyle yaz sezonu kılık kıyafeti ve klima kullanım talimatını yayınladı.

Abone ol

Bakanlıklar ve valilikler, yaz döneminde bölgelerinin iklim ve çalışma ortamlarına göre ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunu kaldırabilecekler.

Başbakanlığın kılık ve kıyafetle ilgili hazırladığı genelge, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin kılık kıyafetinin kamu itibarını yansıtacak şekilde ve personelin yürüttüğü göreve uygun olmasını sağlamaya yönelik olarak ''Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik''in yürürlükte olduğu hatırlatıldı.

Yönetmeliğe göre, ''personelin yaz dönemi kılık, kıyafetinin, 15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında uygulanacağı'' hatırlatılan genelgede, yaz kıyafetiyle ilgili hususların merkezde bakanlıklarca, illerde ise valilikler tarafından tespit edildiği kaydedildi. Genelgede, ''yaz mevsiminin başlaması, hava sıcaklıklarının bunaltıcı düzeylere yükselmesi nedeniyle çalışma koşullarında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi, hava şartlarından kaynaklanabilecek verimlilik azalmasının önlenmesi ve küresel ısınma etkilerinin azaltılması amacıyla yönetmeliğin valilikler ve bakanlıklarca uygulanması'' istendi. Genelgeye göre, bölgelerin iklim ve çalışma ortamları dikkate alınarak, 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında makam odaları giriş ve çıkışları dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu kaldırılabilecek. Öte yandan genelgede, önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olduğu vurgulanan klimaların, 22-24 derece arasında kullanılması istendi.