BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur disiplin affı istiyor

Memur-Sen, memur disiplin affı için ülke çapında imza kampanyası başlattı.

Abone ol

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), memur disiplin affı için ülke çapında imza kampanyası başlattı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Memur-Sen Genel Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında, 25 bin çalışan ve ailelerinin 2 yıldır beklediği memur disiplin affının yılan hikayesine dönüştüğünü söyledi.

Aksu, 2004 yılında Kamu İşveren Kurulu ile yapılan toplu görüşmeler sonrasında imzalanan mutabakat metni ile disiplin affının çıkarılmasının kararlaştırılarak imzalandığını hatırlattı. Aksu, disiplin affının geçen yasama döneminde Meclis gündemine getirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''2004 yılı toplu görüşmelerinde söz verilen memurlara bir derece verilmesi gibi, disiplin affının da yasalaşması için hükümeti destekledik. Ancak ne yazık ki 25 bin memur ve ailesi tarafından merakla beklenen memurlar ile diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affı hakkındaki kanun teklifi, Meclis gündemine getirilip son anda geri çekilmiştir.''

Aksu, iktidardan, disiplin affıyla ilgili yasanın çıkarılması içinmemura verdiği sözü tutmasını beklediklerini kaydederek, ''Memurun bu mağduriyetinin bir an önce giderilmemesi durumunda yasal haklarımızı  sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz. Hükümeti tekrar uyarıyor ve çağrımızı yineliyoruz. Memurun artık bekleyecek sabrı kalmadı'' diye konuştu.

Daha sonra, Ahmet Aksu ve diğer sendika yöneticileri imza
kampanyasını başlattı. 81 ilde gerçekleştirilecek kampanya, 21 Nisan'akadar sürecek.